banner564

“AB süreci çok önemli”

Bozkır, Türkiye ve Almanya’nın dost olmaya, geleceğe birlikte bakmaya mecbur iki ülke olduğunu söyledi

“AB süreci çok önemli”
banner598
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türkiye ve Almanya’nın dost olmaya, geleceğe birlikte bakmaya mecbur iki ülke olduğunu söyledi. Bozkır, Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği'nde Almanya ziyareti kapsamında Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın  10. kuruluş yıl dönümü etkinliğine katıldı. Temasları kapsamında Almanya AB Bakanı Michael Roth ile öğle yemeğinde çok güzel anlar yaşadığını anlatan Bozkır, Roth’un Almanya’da yaşayan önemli noktalara gelmiş sanatçılarla, müzisyenlerle, akademisyenlerle ve din adamlarıyla buluşturduğunu, bu tablonun kendisini mutlu ettiğini ifade etti. Bozkır, yıllarca burada çalışmış ailelerin çocuklarının kültürlerini koruyarak Almanya’ya entegre olduğunu ve bu sayede dostluğa hizmet ettiklerini dile getirdi.
Bozkır, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Gerçekten Türkiye ve Almanya dost olmaya, geleceğe birlikte bakmaya mecbur olan iki ülkedir. Bu sadece tarihten gelen çok önemli hadiseleri birlikte yaşamış, çok önemli tarihi dönemlerini birlikte geçirmiş olmanın verdiği bir konu değildir. Tüm dünyaya ve Avrupa’ya baktığınızda, gelecek 10 ve 20 yıla baktığınızda, Türkiye’nin ve Almanya’nın eriştikleri seviye, mevcut güçleri ve yapıları Türkiye ve Almanya’yı gerçekten geleceğe ümitle bakmaya mecbur bırakmaktadır. Gelecekte birbirlerini tamamlayıcı unsurlar çok daha fazla ortaya çıkacaktır. Daha fazla ortaya çıkmış hususlar algılanacaktır ve bunlar hayatımıza girecektir."
Almanya’nın her zaman Avrupa’nın önde giden lideri ve lokomotifi olduğunu anlatan Bozkır, Almanya'nın, AB’yi sürükleyen gücü, istikrarı, ekonomik kudretiyle bundan sonra da daha fazla liderlik rolünü üstleneceğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2014, 09:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474