banner564

Acı ve öfke doruktaydı

Ankara'daki patlamada hayatını kaybeden Adanalı kurbanlar toprağa verildi

Acı ve öfke doruktaydı
banner598
Ankara'daki patlamada hayatını kaybeden Emek Partisi Mersin İl Yöneticisi 22 yaşındaki Şebnem Yurtman'ın cenazesi Adana'nın Karaisalı İlçesi'nde, 18 yaşındaki Gökhan Gökbönü'nün cenazesi ise Ceyhan İlçesi'nde toprağa verildi. Şebnem Yurtman'ın arkadaşları mezarına barışı simgeleyen zeytin fidanı ekti. DİSK, KESK, TMMOB ile Adana Tabip Odası üyeleri 'Barış şehitlerimiz için yaşamı durduruyoruz' sloganıyla iş bırakma eylemi yaparak işyerine gitmedi, doktorlar ise 'acil' dışında hasta muayene etmedi.
Üniversite sınavlarına hazırlandığı belirtilen Emek Partisi üyesi Gökhan Gökbönü'nün cenazesi ise Adana'nın Ceyhan İlçesi'ne getirildi. Baba evinde kısa süre bekletilen gencin cenazesi götürüldüğü Yılankale Mahallesi mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.
Siyah kıyafetler giyip patlamada ölenlerin fotoğraflarını taşıyan kalabalık, terörü lanetleyerek hükümet ve savaş karşıtı sloganlar attı. 

Eve Türk bayrakları asıldı
Cenazenin defnedilmesinin ardından Gökhan Gökbönü'nün Ceyhan İlçesi'nin Büyükmangıt Mahallesi'ndeki baba evine taziye çadırı kuruldu. Acılı baba İsmail Gökbönü burada taziyeleri kabul ederken, eve de Türk bayrağı asıldı. Baba Gökbönü, "Allah rahmet etsin. Benden izin alarak Adana'dan arkadaşları ile birlikte Ankara'ya gitti" dedi.

Mitinge değil gezmeye gitti
Gökhan'ın dayısı Cemal Arıcı ise "Yeğenim bizden izin aldı, fakat gezmek için Ankara'ya gitti, miting amaçlı gitmedi. Vefat edenler hepsi bizim kardeşimiz" dedi. Amca Mehmet Gökbönü de olay günü telefonla yeğenini aradığında bir bayanın cevap verdiğini söyleyerek, "Patlama haberini duyunca Gökhan'ı aradım. 2 kez çaldı cevap vermedi. Üçüncü kez çaldırdığımda bir bayan telefona bakarak Gökhan'ın yaralı olduğunu söyleyince Ankara'ya gittim ve hastaneye vardığımızda hayatını kaybettiğini öğrendim" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2015, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474