banner564

Dualarla uğurlandılar

Erzurum'da teröristlere karşı yürütülen operasyonlarda çıkan çatışmada şehit olan Uzman Onbaşılar Şükrü Şahin ve Doğan Akgöbek’in cenazeleri, memleketlerinde toprağa verildi

Dualarla uğurlandılar
banner598
Erzurum'un Şenkaya ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarına karşı yürütülen operasyonlar sırasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Şükrü Şahin'in cenazesi, Eskişehir'de defnedildi.
Şehidin naaşının bulunduğu Türk bayrağına sarılı tabut, askeri uçakla gece getirildiği Eskişehir'deki Asker Hastanesi morgundan alınarak, ambulansla Reşadiye Camisi'nin bahçesine taşındı. Cenazenin cami avlusuna getirilişi sırasında şehidin ablası Funda Şahin, askerlere eşlik etti.
Daha sonra, Şükrü Şahin'in taraftarı olduğu Eskişehirspor'un siyah-kırmızılı atkısı, tabutun üzerine bırakıldı.
Eskişehir Açık Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve özel izinle törene katılan baba Alişan ile anne Şaziye Şahin ve yakınları, Türk Kızılayı Eskişehir Şubesi tarafından hazırlanan alanda taziyeleri kabul etti.
Şenkaya ilçesinde, önceki gün teröristlere karşı yürütülen operasyonlar sırasında Ardahan'ın Göle ilçesi sınırındaki Akşar ve Karıncadüzü mevkileri arasında çıkan çatışmada jandarma uzman onbaşılar Doğan Akgöbek ve Şükrü Şahin şehit olmuştu.

Şenkaya Hatay’da toprağa verildi
Erzurum'un Şenkaya ilçesinde dün teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Doğan Akgöbek'in cenazesi, memleketi Hatay'da toprağa verildi.
Askeri uçakla Hatay'a getirilen 25 yaşındaki Akgöbek'in Türk bayrağına sarılı naaşı, yakınları tarafından Dörtyol Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Yeşilköy Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü.
Şehidin babası Bayram, annesi Zeliha ile kardeşleri İsmail, Orhan, Fatma ve Medine Akgöbek, tabuta sarılıp Kürtçe ve Türkçe ağıtlar yakarak gözyaşı döktü.

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2015, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474