banner564

Anadolu’da yeni bir mega kent

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yüzyılın projesi olarak nitelediği ekonomik projesini açıkladı:

Anadolu’da yeni bir mega kent
banner598
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Ekonomik Yükseliş Projesi kapsamında belirlenen Merkez Türkiye Projesi'ni, Conrad Otel'de düzenlenen programla tanıttı. Programa Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Gürsel Tekin, Enis Berberoğlu, Ercan Karakaş, Akif Hamzaçebi, Mehmet Bekaroğlu, Mahmut Tanal, İlhan Kesici, Şafak Pavey, Murat Özçelik, çok sayıda milletvekili ve partili ile gazeteciler katıldı. 
Proje önce bir tanıtım filmi ile katılımcılara gösterildi. Daha sonra da Kılıçdaroğlu başlık başlık projenin amacını, sürecini, maliyetini ve getirilerini anlattı. Merkez Türkiye'nin 2035 yılında tamamlanacağını ve dünyanın 4. büyük projesi olacağını söyledi. 
Kılıçdaroğlu, projeyle ilgili şunları söyledi:

“Yüzyılın projesi diyoruz çünkü…”
“Bu projeye yüzyılın projesi dememizin anlamı bu… Eğer biz gücümüzü kullanırsak coğrafyanın bize verdiği avantajları kullanırsak Türkiye bölgenin ve dünyanın önemli bir ülkesi olacaktır. Sadece ve sadece ekonomik büyüme projesi değil, barışın da projesi. Kültürler, kentler hepsi entegre olacak.”

“Dünyanın önemli bir gücü olma iddiasındayız”
Kemal Kılıçdaroğlu, sadece projenin öngördükleri yeniden bir proje olmadığını ifade ederek, "Tanıtım filminde izlediniz, 3 dev proje zaten dünyada hayata geçmek üzere. Düğmeye basılmış ve üzerinde çalışılıyor. Latin Amerika'da, Güney Amerika Bölgesel alt yapıları birleştirme projesi. Devasa bir proje... İkincisi; Güney Doğu Asya'da tüm tren yollarını birbirine bağlamayı amaçlayan demiryolu projesi... Üçüncüsü; 2013'de Çinliler açıkladılar, İpek Yolu Ekonomik Kuşak Gelişimi ve 21. yüzyıl deniz İpek Yolu Projesi. “ şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2015, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473