banner564

Asın bu katilleri

Mersin'de çoğunluğunu kadınların oluşturduğu grup, Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto etti

Asın bu katilleri
banner598
Mersin'de çoğunluğunu kadınların oluşturduğu grup, Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto için otogardan taziye çadırına kadar yürüdü.
Bazı sivil toplum örgütleri öncülüğünde Mersin Otobüs Terminali önünde toplanan grup, "Mersin uyuma, Özgecan'a sahip çık", "Susma, sustukça sıra sana gelecek" şeklinde slogan atarak yürüyüşe geçti. Evlerinin balkonlarına çıkanlar, gruba destek verdi.
Yürüyüş, Özgecan'ın evinin önünde son buldu.
Grup, burada da "idam, idam, idam" diye slogan attı.
Gruptakiler, taziye çadırında Özgecan'ın yakınlarına başsağlığı diledi.

Tüm şüpheliler tutuklandı
Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada ise, Aslan'ın ölü bulunmasıyla ilgili olarak yapılan soruşturmada, olayı bizzat gerçekleştirdiği tespit edilen şüpheli A.S.A ve olayla bağlantısı olduğu anlaşılan diğer şüpheliler N.A ile F.G'nin gözaltına alındığı belirtildi.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Devletimizin tüm güvenlik güçleri ve unsurları, özellikle kadınlarımıza yönelik gerçekleştirilen bu ve buna benzer, akıldan ve izahtan yoksun insanlık dışı her türlü eylemlere karşı sıfır toleransla hareket etmektedir. Meydana gelen bu elim olayla ilgili yapılan adli tahkikat titizlik içerisinde yürütülmekte olup tüm şüpheliler adli delilleriyle birlikte en kısa zamanda yüce yargıya intikal ettirilecektir. Yüce yargının, hukuka, kanuna ve kamu vicdanına en uygun kararı vereceği herkes tarafından bilinmelidir."
Açıklamada ayrıca, halkın vicdanında derin yaralar bırakan bu tür çağ dışı eylemlere karşı her zaman olduğu gibi bundan sonra da birlik ve bütünlük içinde hareket edilmesi gerektiği, halkın haklı yasal tepkilerini gösterirken sağduyuyla hareket etmelerinin toplum huzurunun korunması açısından önem arz ettiği kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2015, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474