banner564

Aydın’dan mesaj verdi

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, cami ve ibadet yerlerinde siyasetin olamayacağını söyledi

Aydın’dan mesaj verdi
banner598
   Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Aydın programı kapsamında Vali Erol Ayyıldız'ı makamında ziyaret etti. Valilerin tarafsız olarak devleti temsil ettiğini belirten İhsanoğlu, resmi makamlar gibi cami ve ibadet yerlerinde de siyasetin olamayacağını kaydetti.
   İhsanoğlu, daha sonra Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu ziyaret ederek Aydın'daki sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.Türkiye'nin ilk kez halk oylamasıyla cumhurbaşkanı seçeceğini, kutlu bir yolculuğa çıktıklarını, ifade eden İhsanoğlu, kendisine 5 partinin verdiği desteğe ancak "evet" diyebileceğini, yerinde kim olsa bu teklifi kabul edeceğini, bu teklifi reddetmenin kendisi açısından "vatana ihanetle eşdeğer" olduğunu söyledi.
   İhsanoğlu, şöyle konuştu:
   "Ben ilk günden itibaren 'bu yarışı medeni, seviyeli bir şekilde, çelebice, centilmence yaparım' dedim. Ben sözümün eriyim, ben polemik yapmaya gelmedim. Millete düşüncelerimi, görüşlerimi, hizmet anlayışımı, vizyonumu anlatmaya geldim. Millet kabul ederse beni cumhurbaşkanı yapar. Bu üç adaydan hangisi kazanırsa devletimizin başı odur. Ve hepimiz ona saygılı olmalıyız. Artık bizim bunu bunu öğrenmiş olmamız lazım."

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2014, 09:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473