banner564

“Ayrı gayrı yok”

CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı'nda yeniden Genel Başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu birlik mesajı verdi

“Ayrı gayrı yok”
banner598
CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı'nda  Kemal Kılıçdaroğlu,  740 oyla yeniden Genel Başkan seçildi. Diğer genel başkan adayı Muharrem İnce ise 415 oy aldı.
Yeniden Genel Başkanlığa seçilen Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı teşekkür konuşmasında, ''Şimdi hepimize bir görev düşüyor. Artık ayrılık gayrılık yok. Gücümüzü birleştireceğiz. Oy versin vermesin bütün delege arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum” dedi.  Kılıçdaroğlu konuşmasında gençlere de seslendi. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Türkiye’de siyaset yapmak isteyen gençler, siyasete mutlaka giriniz. Ülkenin problemlerini çözmek isterseniz siyasette yerinizi alınız. Yüzde 10 barajını kabul etmeyin”.

"Sorumluluğum arttı"
Kılıçdaroğlu'nun diğer aday Muharrem İnce'yi kürsüye çağırmasının ardından İnce şu ifadeleri kullandı:
"Önceden beri Yalova’da seçmenler, beni seçiyordu. Grup başkanvekilliğinde vekiller oy veriyordu. Şimdi ise Türkiye’nin dört bir yanından delege arkadaşlarım oy verdi. Şimdi daha çok çalışacağım. Sorumluluğum arttı. Gençler yarışacağız, tartışacağız. Ama kavga etmeden konuşup kabullenceğiz. Sonucu kabul edeceğiz. Sıfır oy aldığım iller başta olmak üzere, il başkanlarım ne zaman davet ederse oradayım. Çalışmalara devam edeceğiz. Kılıçdaroğlu, az evvel rakibimdi şimdi ise genel başkanımdır.

İnce: Ben imzamın üç katı oy aldım
Muharrem İnce ise, oy sayım işlemlerin tamamlanmasının ardından, sonuçlarla ilgili bilgi aldıktan sonra kurultayın düzenlendiği salona geçti.
Gazetecilerin, "Sonucu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna İnce, "Hayırlısı olsun. Ben imzamın üç katı oy aldım. İmzasının ne kadarı oy alanlara sorun" dedi. ''Doğru yolda olduğuma inanıyorum, dönen dönsün ben dönmezem yolumdan'' diyen Muharrem İnce, imza sayısıyla sonuca bakılmasını istedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2014, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474