banner564

Bahçeli’yi eleştirdi

Başbakan Davutoğlu, “Hiç kimse Türkiye'nin milli birliğini bozacak şekilde faaliyet göstermeye cesaret edemeyecek” dedi

Bahçeli’yi eleştirdi
banner598
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin geometriye merak sardığını, gelir dağılımını anlatırken piramitten bahsettiğini ve "bunu elipse döndürelim" dediğini ifade ederek, şunları söyledi:
"Kendi iktidarları döneminde gelir dağılımının nasıl olduğunu herkes biliyor. Türkiye'nin yüzde 30'u neredeyse 4 doların altında, yüzde 5'e yakın bir nüfus 1 doların altında yaşıyordu. Şimdi 1 doların, 2 doların, 3 doların altında yaşayan yok. 4 doların altında ise ise sadece yüzde 2'lik, yüzde 3'lük bir oran kaldı. İnşallah onu da yakında 4 doların üzerine çıkartacağız. Sayın Bahçeli elipsle, üçgenle uğraşmasın biraz paralelle ilgilensin. Milletle yolu hiç kesişmeyen hani böyle paralel sonsuza kadar yanyana gider ya hep bunlar yanyana gidiyorlar. Milletle yolları hiç kesişmiyor.  Kesişim noktaları yok. Onlar paralelle paralel bir şekilde yürümeye devam etsinler, biz sıratı müstakimde yürümeye devam ediyoruz, devam edeceğiz."

 "Misakımilli'nin altını dolduruyoruz"
Açıkladıkları 25 sektörel dönüşüm programıyla Misakımilli'yi Misakı iktisadiye, bir ekonomik misaka dönüştüren hamleler yaptıklarını ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu:
"Misakımilli'nin altını dolduruyoruz. Misakımilli'nin altı nasıl dolar misaki siyasiyle yani milli birlikle beraberlikle işte çözüm süreciyle bütün toplum kesimlerini bünyemizde barındırmakla, Türkiye'nin her yerine hizmet götürmekle. Bir de Misakı iktisadi var, oda Türkiye'yi ekonomik olarak kendi ayakları üzerinde duran, kimseye muhtaç olmayan güçlü ve kudretli bir ülke yapmak. Misakımilli nutukları atmak kolay Misakımilli'nin siyasi perspektifi Türkiye'nin bütünlüğünü korumak için gerekli tedbirleri almaktır. Misakımilli'nin iktisadi perspektifi misakı iktisadi Türkiye'yi bir daha IMF'ye muhtaç kılmayacak şekilde ekonomimizi tahkim etmektir. Biz Misakımilli'nin altını doldurarak yürüyoruz. Misakımilli bundan sonra daha da tahkim edilecek. Hiç kimse Türkiye içinde veya dışında Türkiye'nin milli birliğini bozacak şekilde faaliyet göstermeye cesaret edemeyecek. Bizim Misakımilli'miz budur. Hiç kimse bir daha Türkiye'yi uluslararası fonlara muhtaç hale getiremeyecek. 2023'e geldiğimizde misakı siyasi misakı iktisadi üzerinden ve misakı siyasinin yeni zemini olacak özgürlükçü bir anayasayla yepyeni bir milli iktisadi, siyasi gelecek öngörüyoruz."

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2015, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473