banner564

“Baskı ve sansür raporu”

CHP’li Karakaş, 2014'te 32 kez belgesel, sinema, tiyatro oyununa müdahale edildiğini savundu

“Baskı ve sansür raporu”
banner598
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, "2014'te 32 kez belgesel, sinema, tiyatro oyununa müdahale edildi, sansür uygulandı. 22 kez sanat kamu kurumlarından zorlama ile istifa ettirmeler, yer değiştirmeler, açığa alınma yaşandı" iddiasında bulundu. Karakaş, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısı ile CHP'nin "Kültür ve Sanata Uygulanan Baskı ve Sansür Raporu"nu açıkladı.  Yaşar Kemal'e acil şifalar dileyen Karakaş, yıl boyunca hükümet, çeşitli bakanlıklar ve RTÜK tarafından sanata yapılan çok sayıda sansür olayı bulunduğunu savundu. 
Kültür Sanat Platformu'nun 12 kişiden oluştuğunu aktaran Karakaş, "Biz ülkenin gelişmesini bir bütün olarak görüyoruz. Ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel gelişme. Bu dört madde aynı anda gelişebiliyorsa, ülke gelişmiş ülkeler arasında yerini alıyor" dedi.  Karakaş, Kültür Sanat Platformu'nun Türkiye'nin kültürel gelişimine katkı sağlamak için kurulduğunu ve sanat dünyasıyla parti arasında bir köprü oluşturmayı amaçladığını anlattı. 
Parti olarak "Geleceği Birlikte Kuruyoruz" sloganıyla çeşitli meslek kuruluşlarıyla buluşmalar yaptıklarını hatırlatan Karakaş, kendilerinin de kültür sanat alanında faaliyet gösteren 300 sivil toplum kuruluşuyla ilişki halinde olduklarını söyledi.
Kültür ve sanat alanının 7 ayrı büyük sorunu olduğunu ifade eden Karakaş, "Bunların başında ise özgürlük geliyor. Kültür ve sanatın gelişmesinin birinci koşulu ülkedeki özgürlüklerin kısıtlanmamasıdır" diye konuştu.
TÜSAK yasa tasarısına "tuzak" dediklerini dile getiren Karakaş, tasarıyla kamunun bütün sorumluluklarının kültür sanat alanından kaldırılmak istendiğini savundu. Karakaş, "Başta Devlet Tiyatroları olmak üzere devlet bünyesindeki kurumların hepsi, hükümet tarafından atanan 11 kişilik kurulun insafına bırakılıyor" değerlendirmesini yaptı.

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2015, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473