banner564

Beyaz çile

Türkiye’de kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi; İstanbul’da uçaklar rötarlı seferler yapmak zorunda kalırken, bazı illerde yollar kapandı, okullar tatil edildi

Beyaz çile
banner598
İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin diğer bölgelerinde aralıklarla yağan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. İstanbul’da Atatürk Havalimanı’nda karla mücadele çalışmaları kapsamında uçaklar, buz çözücü özel sıvılarla yıkanırken, belli saatlerdeki feribot seferleri iptal edildi. İstanbul’un yanı sıra Niğde, etkili olan kenti beyaza bürüdü. Kastamonu’da gece boyunca yoğun şekilde yağan kar İnebolu-Kastamonu karayolundaki sürücülere zor anlar yaşattı. Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü ekipleri, yolu ulaşıma açık tutmak için gece boyunca kar mücadelesi yaptı. Tunceli'nin Pülümür ve Nazımiye ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün ara verildi.
Kar yağışının olumsuz etkisinden hayvanlar da nasibini aldı. Yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlara duyarlı vatandaşlar yardım etti.

Hayvanları vatandaşlar besledi 
Niğde'de öğle saatlerinden itibaren etkili olan kar, kenti beyaza bürüdü. Bir vatandaş pastaneden aldığı poğaçayla yiyecek arayan köpeği besledi.
Bingöl'de etkili olan kar yağışı nedeniyle il merkezi ve bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 18 Şubat Çarşamba günü ara verildiği belirtildi.
Samsun'un ilçelerinde ve yüksek kesimlerinde geceden itibaren devam eden kar yağışı şehir merkezinde de etkili olmaya başladı.
Kastamonu'da dün gece başlayan kar yağışı nedeniyle İnebolu-Kastamonu karayolunda sürücüler zor anlar yaşadı. Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü ekipleri, yolu ulaşıma açık tutmak için gece boyunca kar mücadelesi yaptı. İnebolu-Kastamonu karayolunda, araçlar zincir takarak yoluna devam etti.
Tunceli'nin Pülümür ve Nazımiye ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

Tunceli’de eğitime ara verildi 
Tunceli ve ilçelerinde kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Pülümür ve Nazımiye'de kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verilmesi kararlaştırıldı.
Bu arada, İl Özel İdaresi ekipleri, kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan 30 köy yolunun açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Öte yandan Yaşanan bu sıkıntıların yanı sıra bazı vatandaşlar ve çocuklar karın tadını çıkarmayı ihmal etmedi. 

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2015, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474