banner564

Bir darbe de turizme

ABD ve Rusya başta olmak üzere bazı ülkeler Türkiye’ya uçuşları durdurdu, çok sayıda turist ülkesine dönmek için havaalanlarına akın etti, KKTC uçuşları aksadı

Bir darbe de turizme
banner598
 Türkiye'de gerçekleşen askeri darbe girişiminin ardından İskandinav ülkeleri İsveç, Norveç, Danimarka ve Finlandiya'dan Türkiye'ye planlı bütün charter seferleri geçici olarak iptal edildi.
  Dört İskandinav ülkesinin dışişleri bakanlıkları ayrı ayrı yayınladıkları bildiri ile vatandaşlarını Türkiye'ye yapacakları seyahatlerden 'zorunlu olmadıkça' uzak durmaları tavsiyesinde bulundu. İskandinavya'nın en büyük seyahat şirketlerinden Fritidsresor, Dışişleri Bakanlığı tavsiyesi doğrultusunda Türkiye seferlerini iptal ettiklerini duyurup,Türkiye'de bulunan müşterilerinin tarifeli uçak seferleriye tahliye edileceğini duyurdu.
   Reuters'ın TASS haber ajansına dayanarak duyurduğu habere göre; Türkiye'deki askeri darbe girişiminin ardından yolcu uçuşlarına Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emriyle ara verildi.
   Amerika’dan yapılan açıklamada aynı şekilde Türkiye’ye yönelik uçuşların durdudulduğı belirtildi.
   İsviçre Dışişleri Bakanlığı, yayınladığı bir duyuru ile İsviçrelilerin Türkiye seyahatlerini bir müddet askıya almasını önerdi.
   Bu arada başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinden Ercan’a yönelk uçuşlarda aksamalar oldu. Çok sayıda yolcu Kıbrıs’a geliş ve gidişlerde saatlerce beklemek zorunda kaldı. 

İngiltere endişeli
   İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'deki darbe girişimi ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. Bakanlık, Türkiye'ye seyahat bilgilerini de güncelledi.
   Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İstanbul ve Ankara'daki yaşanan olaylarla ilgili endişeliyiz. Büyükelçiliğimiz durumu çok yakından izlemektedir. Son yaşanan belirsizlikler dikkate alınarak İngiliz vatandaşlarının, kamuya açık alanlardan uzak durmaları, ihtiyatlı davranmaları ve Bakanlığımızın seyahat bilgileri sayfasını incelemeleri tavsiye edilmektedir" ifadeleri kullanıldı
   İngiltere'nin yeni Dışişleri Bakanı Boris Johnson da twitter hesabından Türkiye'deki yaşanan olaylarla ilgili çok endişeli olduğunu belirterek Büyükelçiliğin durumu yakından takip ettiğini ve İngiliz vatandaşlarının Bakanlığın güncellemelerini izlemeleri çağrısında bulundu. 
   Johnson ayrıca, Türkiye'nin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de bir telefon görüşmesi yaparak İngiltere hükümetinin desteğinin altını çizdiğini belirtti.

Çok sayıda KKTC’li yolcu da etkilendi
Öte yandan Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce (SHGM), İstanbul hava sahasının dün saat 06.00 itibarıyla sefere açıldığı bildirildi.
SHGM'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, hizmetlere ve hizmetkarına sahip çıktığı için millete teşekkür edildi. 
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, önceki gün geceki darbe girişimi nedeniyle uçuşların aksaması üzerine, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda uzun rötarlara maruz kalan çok sayıda KKTC vatandaşına yardımcı olunması için KKTC Konsolosluğu'nu harekete geçirdi.
İstanbul Başkonsolusu Fahri Yönlüer, havaalanına giden konsolosluk görevlilerinin, uzun saatlerdir burada bekleyen KKTC vatandaşlarına konaklama başta olmak üzere çeşitli konularda yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2016, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474