banner564

“Biz de milyonlarız”

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüklenerek, “ Sen teksin ve tek kalacaksın” dedi

“Biz de milyonlarız”
banner598
Selahattin Demirtaş, İstanbul Kazlıçeşme’deki Nevruz kutlamalarında konuştu. Konuşmasında, İstanbul’da, Kazlıçeşme’de Nevruz etkinliğine katılanların bayramını kutlayan Demirtaş, “Kazlıçeşme’deki bu fotoğraf dün Diyarbakır’daki  tarihi Nevruz’da Sayın Öcalan’ın mesajının yerine ulaştığını göstermektedir. İnşallah bu Nevruz, zulüm altında olan, barışa hasret kalmış bütün ezilen halkların barış Nevruz’u olacak." dedi. 

“Bizi ezmeye çalışanlara karşı birlik olma zamanı”
Demirtaş şöyle devam etti:  “Bizi elinde tuttuğu devlet imkânları ile ezmeye çalışanlara karşı birlik olma zamanıdır. Bu Nevruz ülkede kimin demokrasi istediğini, kimin diktatörlüğe sarıldığını ispatlamıştır. Bakmayın birilerinin her şeye karşı çıktığına, birilerinin ‘tek adam benim, her şey benden sorulur’ dediğine. Evet sen teksin ve tek kalmaya devam edeceksin. Biz milyonlarız, sen teksin."
"Yalnız olmaya devam edeceksin. Zannetme ki bu dünya sana kalacak. Sultan Süleyman’a kalmadı, sana mı kalacak bu dünya. İşte 7 Haziran çocuklarımızın, torunlarımızın bu vatanda nasıl yaşayacağının belirleneceği gündür."

“Sultanlığa teslim mi olacağız”
"Kardeşçe, kimsenin kimseden korkmadığı, nefret etmediği bir gelecekten yana mı olacağız yoksa tek adam diktatörlüğüne, sultanlığa teslim mi olacağız. Sandıktan çıkan sonuçlar ülkenin barışına hizmet edecek. Ülkeyi yönetenler tahrik edecekler, tahrik etmeye devam edecekler."

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2015, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473