banner564

‘Allı turna’ ilgi çekiyor

Flamingolar, ilkbaharın ilk günlerinde Balıkesir’de bulunan Ayvalık'ı mesken tuttu

‘Allı turna’ ilgi çekiyor
banner598
Türkiye'de genellikle Tuz Gölü ve İzmir'deki Çamaltı Tuzlası'nda beslenen ve üreyen, Anadolu'da "allı turna" olarak bilinen flamingolar, ilkbaharın ilk günlerinden itibaren beslenmek amacıyla Kuzey Ege'nin gözde turizm merkezlerinden Ayvalık ilçesine geliyor.
Küçükköy Mahallesi Sarımsaklı mevkisinde görülmeye başlayan yüzlerce flamingo, ilçe halkı ve turistlerin ilgisini çekiyor.  Genellikle Tuz Gölü ve İzmir Çamaltı Tuzlası'nda görülmeye alışılan allı turnalar, bu yıl adeta Ayvalık'ı mesken tuttu. Beslenmek amacıyla ilçeye gelen bu kuşlar, sulak alanlar, denize ulaşan akarsu kenarları ve tuz üretimi yapılan bir tesisin etrafında sıkça görülüyor.

“Genellikle alkali ve ya tuzlu gölleri seçiyorlar”
Ayvalık Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yusuf Aygün, flamingoların genelde alkali veya tuzlu gölleri yaşam alanı olarak tercih ettiğini söyledi. İlçede tuz üretilen küçük bir göl bulunduğunu dile getiren Aygün, "Son yıllarda burayı tercih etmeleri, bu tuz gölü ve onun çevresinde bulunan tuzlu sulardan kaynaklanıyor" dedi. Aygün, flamingoların yosun, yengeç, karidesin yanı sıra bazı kabuklu ve kabuksuz canlılarla beslendiğini anlattı. 

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2015, 09:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474