banner564

Bu acının tarifi yok

İstanbul Beşiktaş’ta gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olanlar için yurdun dört bir yanında törenler düzenlendi

Bu acının  tarifi yok
banner598
İstanbul Beşiktaş'ta terör saldırısında şehit olanlar son yolculuklarına uğurlandı. Komiser Yardımcısı Erdem Özçelik, polis memuru Haşim Usta ve Emniyet Amiri Yıldırım için İstanbul'da tören yapıldı. 
Haşim Usta için Fatih Camisi'nde gerçekleştirilen törene şehidin ailesinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, polisler ve vatandaşlar katıldı. Namazın ardından Usta'nın cenazesi Çevik Kuvvet tören kıtası tarafından omuzlara alınarak araca taşındı. Şehidin kızı Melis Usta'nın bu sırada sürekli babasının tabutuna dokunduğu görüldü. Erdem Özçelik için de Başakşehir Şamlar Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. 
Özçelik'in yakınları, tabutun başında uzun süre gözyaşı döktü. Fenalık geçiren bazı yakınlarına sağlık ekipleri zaman zaman müdahale etti. Törende, daha sonra şehit Özçelik'in tabutu, omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. Tekbir getiren vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde slogan attı. Saldırıda şehit olan Emniyet Amiri Yıldırım için Fikirtepe Mahallesi'ndeki İhsaniye Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. 
Yıldırım'ın cenazesi ilk önce baba evine getirildi. Vatandaşlar burada büyük boy Türk bayrağı açarak, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Hepimiz polisiz, hepimiz askeriz" sloganları attı.

Zonguldak’ta Türkiye’yi ağlatan kare
İstanbul Dolmabahçe'deki bombalı terör saldırısında şehit olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Emniyet Müdürü 43 yaşındaki Vefa Karakurdu için baba evinin önünde helallik alınırken, çocukları 6 yaşındaki Duru ve 12 yaşındaki Kaan’ın tabut başında 'Babam' diyerek gözyaşı dökmesi yürek burktu.
Vodafone Arena Stadı’ndan sorumlu olan Özel Güvenlik Şube Emniyet Müdürü Vefa Karakurdu’nun cenazesi, memleketi Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’ndeki baba evine getirildi. Şehit Karakurdu’nun Türk Bayrağına sarılı tabutu polislerin omuzlarında sokağa getirildiğinde gözyaşları sel oldu. Evin önünde dua edilmesi ve helallik alınması sırasında şehidin eşi Emel, çocukları Duru, Kaan, emekli emniyet müdürü babası Erdal, annesi Sabriye Karakurdu gözyaşı döktü. Duru ve Kaan’ın, babalarının tabutuna dokunup ağlaması yürek burktu. Duru’nun, annesinin yanında babasının fotoğrafına dokunup 'Babam' diyerek hıçkırıklara boğulması herkesi ağlattı. Küçük Kaan da tabuta başını koyup uzun süre gözyaşı döktü.

Mehmet Zengin Ankara’da uğurlandı
Polis memuru Mehmet Zengin için Ankara’daki Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde tören düzenlendi. Cenaze namazı sırasında şehidin yakınlarından "İdam istiyoruz" şeklinde bağıranlar oldu. Şehidin annesi ve teyzesi gözyaşları içinde cenaze arabasının ardından koştu. Şehit polis Mehmet Zengin'in cenazesi Karşıyaka Polis Şehitliği'nde toprağa verildi. Polis memuru Yakup Çapat (20) için Karşıyaka Camisi'nde cenaze töreni yapıldı. Törene, şehidin ailesinin yanı sıra Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan ile vatandaşlar katıldı. 

Bor, Borasına ağladı
24 yaşındaki polis memuru Bora Çelik için Niğde'nin Bor ilçesinde tören yapıldı. Kayseri Erkilet Havalimanı'ndan alınan şehit Bora Çelik'in cenazesi, karayoluyla TOKİ Evleri Saltuk Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Helallik alınmasının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, polislerin omzunda Sokullu Mehmet Paşa Camisi yanında bulunan eski Hükümet Meydanı'na götürüldü. Şehit annesi Rahime Çelik, "Oğlum şerefiyle öldü. Oğlumun adı yaşatılsın, adını bir yere verin" dedi. Bunun üzerine törene katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, şehidin adına hatıra ormanı oluşturma sözü verdi. 

Konya’nın kara günü
Şehit olan 29 yaşındaki polis memuru Metin Düzgün, memleketi Konya'da son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, Bosna Hersek Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Burada şehidin babası Harun, annesi Hatice ve kardeşi Çetin Düzgün tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Daha sonra şehidin naaşı Musalla Mezarlığı'ndaki namazgaha getirildi. Şehit Düzgün'ün naaşı, binlerce kişinin katılımıyla kılınan cenaze namazın ardından şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verildi. 

Adana’da iki şehit uğurlandı
Saldırıda şehit olan polisler Mehmet Atıcı (22) ve Adem Oğuz'un (30) Türk bayrağına sarılı naaşları, Adana’ya getirildi. Şehitler için Merkez Sabancı Camisi'nde cenaze namazı kılındı. Buradaki törene Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da katıldı. Şehitlerin yakınları, törende gözyaşı döktü, zaman zaman baygınlık geçirenler oldu. Mehmet Atıcı'nın cenazesi, Merkez Sabancı Camisi'ndeki törenin ardından konvoyla İmamoğlu ilçesindeki babaevine götürüldü. Cenazenin babaevine getirilişi sırasında şehidin yakınları ve komşuları gözyaşı döktü. Baba ocağından helallik alınmasının ardından cenaze Saygeçit Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi. Bekar olan şehit Mehmet Atıcı, 7 Temmuz 2016'dan bu yana İstanbul'da görev yapıyordu. 30 yaşındaki Adem Oğuz'un cenazesi ise konvoyla ilçe merkezine 30 kilometre uzaktaki Kıcak Mahallesi'ne getirildi. Cenazenin mahalleye getirilişi sırasında, şehidin yakınları gözyaşı döktü. Oğuz'un cenaze namazı, aynı mahalleden, 2012'de Cudi Dağı'nda şehit düşen özel harekat polisi Arif Mamış'ın adının verildiği ilkokulun bahçesinde kılındı. Şehidin naaşı, daha sonra mahalle mezarlığında defnedildi. Evli ve bir çocuk babası şehit Adem Oğuz, 15 Haziran 2013'ten bu yana İstanbul'da görev yapıyordu.

Sinop’ta çifte hüzün
Sinop, polis memuru 21 yaşındaki Hakan Tanrıkulu ve Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Berkay Akbaş'ı uğurladı. Tanrıkulu için Durağan ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Şehidin cenazesi, babaevinde helallik alındıktan sonra tekbirler eşliğinde İsmail Bey Camisi'ne getirildi. Burada saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu. Şehidin annesi Ayşe Tanrıkulu, oğlunun naaşına sarılarak, teröre lanet okudu. Cenaze aracına konulan şehidin naaşı ilçe mezarlığında toprağa verildi. Şehit Berkay Akbaş'ın Türk ve Fenerbahçe bayraklarına sarılı naaşı Yeni Mahalle Gazi Caddesi'ndeki babaevinde helallik alındıktan sonra Alaaddin Camisi'nin avlusuna getirildi. Şehidin naaşı şehir mezarlığında toprağa verildi. 

Kayseri, yiğitlerine ağladı
Saldırıda şehit düşen polis memurları Osman Börklüoğlu ve Yasin İke için Kayseri Emniyet Müdürlüğünde tören yapıldı. 31 yaşındaki polis memuru İke ile 25 yaşındaki polis memuru Börklüoğlu'nun Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınan cenazeleri, İl Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirildi. Tören sırasında bir şehit yakını da tabutun başında beklerken ağlayan polis memurunun gözyaşlarını sildi. Tören, şehitler için toplu dua edilmesiyle sona erdi. 

Soner’in acısı Tuşba’yı yaktı
Polis memuru Soner İdil’in naaşı Van'ın Tuşba ilçesinde getirildi. Yukarı Norşin Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da katıldı. Şehidin cenazesiyle camiye gelen yakınları tabuta sarılarak ağıtlar yaktı. 

Sarıkaya, Mustafa Kemal’ini uğurladı
21 yaşındaki çevik kuvvet polisi Mustafa Kemal Devrilmez'in cenazesi, memleketi Yozgat'ın Sarıkaya ilçesine getirildi. Barbaros İlkokulu bahçesinde düzenlenen törene Adalet Bakanı Bekir Bozdağ de katıldı. Töreni, şehidin annesi Şerife ve kız kardeşi Edanur Devrilmez de gözyaşları içinde izledi. Şehidin naaşı daha sonra cenaze nakil aracıyla Köprücek köyündeki babaevine getirildi. Burada Adalet Bakanı Bekir Bozdağ şehidin ailesine taziyelerini iletti. Şehidin annesi ve kız kardeşi Devrilmez'in tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin naaşı, daha sonra gözyaşları içinde toprağa verildi. 
Durmuş Öcal, Isparta’da uğurlandı
Polis memuru Durmuş Öcal'ın için memleketi Isparta'da tören düzenlendi. Şehidin naaşı, önce Doğancı Mahallesi'ndeki babaevine getirildi ve helallik istendi. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törenin ardından şehidin naaşı Ulu Cami'ye getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı, Isparta Garnizon Şehitliği'ne defnedildi.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2016, 03:01
YORUM EKLE
YORUMLAR
Akın Tangül
Akın Tangül - 7 yıl Önce

Şehitlerimize Allah rahmet eylesin Güçlü Türk devleti,bu acıyı ve ateşi onların sevdiklerine yaşatanları elbet kahredecektir

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473