banner564

Bu çizgi değişmez

Bakan Lütfi Elvan, "Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da hiçbir zaman, hiçbir şekilde, terör örgütlerine destek vermeyeceğiz" dedi

Bu çizgi değişmez
banner598
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da hiçbir zaman, hiçbir şekilde, geçmişte bu terör örgütlerine destek vermedik, bundan sonra da vermemiz düşünülemez" dedi.
Konya Valiliğince Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Elvan, daha sonra bir otelde AK Parti İl Başkanlığı tarafından organize edilen programda yaptığı konuşmada, buruk bir bayram yaşandığını söyledi.
İktidara gelmelerinden bu yana özellikle dünyanın her yerindeki Müslümanlara, insanlığa yönelik çizgilerini asla değiştirmediklerini vurgulayan Elvan, "Aynı istikamette devam ediyoruz. İnsanlık, insanı insan olarak görebilmek, insana değer verebilmek. Bunlar çok önemli. Bugüne kadar biz de hep insanı insan olarak gördük" değerlendirmesinde bulundu.

“Yanlış yoldasınız...”
Elvan, insana verdikleri değerin gereği neyse onu yaptıklarını anlattı. Bu konuda, dünyaya yön veren ülkelerin tutumuna değinen Elvan, şöyle devam etti:
"Maalesef dünyanın dört bir yanında, hele hele gelişmiş ülke olarak atfettiğimiz ve dünyaya yön veren bazı ülkeler, demokrasi, temel hak ve hürriyetler, insan hakları gibi alanlarda bize hiçbir şey bırakmıyor. Onlara göre sadece demokrat olanlar, kendileri. Temel hak ve hürriyetlere, insan haklarına saygı gösteren onlar ama Ortadoğu'da yaşanan sürece baktığımızda, kendileri için belki demokrasi, insan hakları, temel hak ve hürriyetlerinin olduğunu görüyoruz. Tüm insanlık için bir demokrasinin, insan haklarının, bireysel hak ve hürriyetlerinin olmadığını görüyoruz. Kuzey Irak'ta yaşanan sıkıntılar... O dönemde AK Parti hükümetleri hep şunu söyledi; 'Yanlış yoldasınız, bu bölgede istikrar istiyorsanız bu yolu terk etmelisiniz, tüm Irak halkını, insanlığı kucaklamalısınız.' Kim tarafından söylendi? Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından. Ancak hiç dikkate alınmadı."

Suriye'deki olaylar
Suriye'deki olayları anımsatan Elvan, o dönemki hükümetlerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da Dışişleri Bakanlığı zamanında, Esed'in bir an evvel gitmesi gerektiği yönünde başta ABD olmak üzere bazı ülkeler odak alınıp çalışmalar başlattığını hatırlattı.
Elvan, Esed yönetimiyle Suriye halkı arasında sorunlar yaşanmasının istenmediğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
"Suriye'de demokratikleşme sürecinin başlatılması, Esed tarafından bombalanan Suriye halkının haklarının, hürriyetlerinin korunması için günlerce çaba sarf ettiler ama bunların hiçbiri gerçekleşmedi. Suriye'deki kardeşlerimize yönelik bu mazlumane girişim ve katledilmeleri nedeniyle biz de tavrımızı koymaya başladık. Türkiye Cumhuriyeti ve AK Parti hükümetleri, hiçbir zaman, hiçbir şekilde Ortadoğu'da o Müslüman nüfusa karşı, kardeşlerimize karşı farklı bir tutum içinde olmamıştır. Her zaman arkasında olmuştur, olmaya da devam edecek. Biz, kim ne derse desin doğruları savunmaya, masum kardeşlerimizi korumaya devam edeceğiz." 

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2014, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474