banner564

“Bu düzen değişecek”

CHP’de, genel başkanlık için aday olan Muharrem İnce, birçok ilde delegenin kendisine destek verdiğini savundu

“Bu düzen değişecek”
banner598
Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP), 18. Olağanüstü Kurultay yaklaşırken tansiyon da artıyor. Genel başkanlığa aday olacağını açıklayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, tarihi Yürüyen Köşk'te basın toplantısı düzenledi. İnce, Yalova örgütünün tamamına yakınının kendisine destek verdiğini söyledi.
Kurultaya ilişkin algı yönetimi oluşturulmaya çalışıldığını öne süren İnce, şöyle konuştu:
"Genel Başkan her şeye hakim. 'Muharrem İnce kazanamaz.' Bakın ben buna gülüyorum, gerçekten gülüyorum. Dün Bursa'daydım. Bursa'da 13 delege arkadaşımız imza verdi. Bugün 9 delege arkadaşımız daha imza verecek. Pek çok ilde, Adana'da, Muğla'da, Aydın'da, Isparta'da, Düzce'de, Bolu'da, Yalova'da, Kastamonu'da... Sayarım da sayarım. Hepsinde öndeyim. Önde olduğum tüm illeri açıklamak istemiyorum. O köşe yazarlarına sesleniyorum. Hangi bilgiyle bunu konuşuyorsunuz? Hangi bilgiyle bunu yazıyorsunuz? Bunlar doğru değil ki. Bu algı yönetimini bilerek yapıyorlar. Farkındayım bunun. Gülüyorum bunlara ama biraz da üzülüyorum, gerçekleri yansıtsın.

‘O günkü Kemal Ağabey gitti’
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, göreve geldiğinde partide demokratik bir yapıdan söz ettiğini hatırlatan İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bugün tam tersini yapıyor. Söylediklerinin hiçbirini yapmadı. Hedeflerim net, üyelerle ön seçim olacak. İki seçimde partiyi birinci parti yapamayan genel başkan, istifa etmiş olacak. Yüzde 15 kontenjanı bile kullanmayacağım, yüzde 5; Siyasi Partiler Kanunundan gelen. 'Türkiye'ye demokrasi getireceğim' diyenler, önce kendi partisine demokrasi getirmezse inandırıcı olamaz. Önce partide demokrasi. Partide demokrasi olacak, millete de çıkıp diyeceğim ki genel başkan olarak; 'Partimde demokrasi var.' 'Şimdi ülkemde demokrasi istiyorum, gel partime' diyeceğim. Tek adamlıkla bunlar olmaz. 2010'daki Kemal Ağabey olsa, 2010'daki Sayın Genel Başkan olsa bugün bu toplantıyı yapmıyor olurdum. O günkü Kemal Ağabey gitti, yerine başkan bir Kemal Ağabey geldi. Bunu değiştireceğiz. Bu düzeni değiştireceğiz. CHP'deki bu düzeni değiştireceğiz. Türkiye'deki bu düzeni değiştireceğiz. Türkiye'deki bu düzeni değiştirebilmek için önce CHP'deki bu düzeni değiştirmemiz lazım."

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2014, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474