banner564

‘Yeni ekim yapmayın’

Güney’deki barajlarda su rezervi yüzde 36’ya düşünce çiftçilere çağrı yapıldı:

‘Yeni ekim yapmayın’
banner598
   Rum Tarım Doğal Kaynaklar ve Çevre Bakanlığı Su Kalkındırma Dairesi, barajlarda su rezervi çok düştüğü gerekçesiyle, çiftçilere “yeni ekim yapmayın” çağrısında bulundu.  
   Alithia ve diğer gazetelere göre Su Kalkındırma Dairesi tarafından  yapılan açıklamada, adlarına onaylanmıştan başka ek sulama suyu verilmeyeceğini kaydettiği çiftçilerden, barajlardaki su rezervi çok düşük olduğu için yeni ekim yapmamaları ve nahoş durumlar yaşanmaması için Daire ile işbirliği yapmaları istendi.  Rum Çiftçiler Birliği Başkanı Yannakis Theodulu ise, yeni ekim yapmamaları halinde çiftçilerin yok olma noktasına geleceği uyarısında bulundu.
 
Doluluk oranı 

   Fileleftheros’un “Çiftçilere Başka Su Yok... “Barajlara Sadece 12 milyon 209 Bin Metreküp Su Girdi” başlıklı haberine göre bu yıl düşen yağış miktarı çok düşük oluğundan barajlardaki su rezervi tükenmeye başladı. 
   Tehlike çanlarını çalmaya başlayan Rum yetkililer bu yıl barajlara akan su miktarının, son on yılın en düşük miktarı olan 12 milyon 209 bin metreküp olduğuna vurgu yaptılar. Şu anda Rum tarafındaki barajların doluluk oranının yüzde 36’yı aşmadığı, barajlarda sadece 104 milyon 670 bin metreküp su bulunduğu kaydedilirken bu yıl bol yağış olmazsa bu rezervlerin de tükeneceğinden endişe ediliyor.
   Simerini haberi “Rezervler Tehlikeli Düzeye Düştü... Çiftçilere Sulama Suyu Verilmeyecek... Sistemden Su Bundan Böyle Damlayla Verilecek... Çiftçilerden, Ekim Yapmamaları Rica Ediliyor” başlığıyla aktardı.

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2014, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474