banner564

“Buna sıcak bakmayız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PYD ile PKK’nın birbirinden farkı olmadığını söyledi

“Buna sıcak bakmayız”
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Bilkent Yerleşkesi'ndeki Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Temel Bilimleri ve laboratuvarları binasının açılışı ve Esenboğa Merkez Kampüsü'nün temelinin atılması dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Obama ile yaptığı telefon görüşmesinde, "PYD'nin de PKK gibi bir terör örgütü olduğunu" söylediğini belirterek, şunları kaydetti: 
 "Onların orada devlet kurmasına müsaade etmenin yollarını mı aralıyorsunuz? Kabine açıkladı bunlar, ona mı aldanıyorsunuz? Maalesef PYD ile PKK bir birin aynıdır ve dertleri nedir? Dertleri Kuzey Suriye'de bir devlet oluşturmaktır. Ve bu devleti Afrin, Kobani ve Kamışlı'ya kadar o bölgede, Suriye'nin kuzeyinde kurmaktır. Biz buna Türkiye olarak sıcak bakamayız. Hemen ardından Fransa'ya gittim, sayın Hollande orada konuştum bu konuyu. O da Kobani'yi sordu. Dedim, Kobani'yi sormayın. Gelin Halep'i sorun, Halep bizim için önemli. Çünkü Halep'te 1 milyon 200 bin insan var. Kobani'de artık insan yok, bunların artık hepsi zaten bizim ülkemize geçti. Onlar şu anda Türkiye'deler. Ama Halep'te 1 milyon 200 bin insan var. Halep'de ekonomi var. Halep'te kültür var, Halep'te tarih var, Halep'te medeniyet var. Orada bu çökertiliyor şu anda. Gelin buna müdahale edin veya müdahale edelim. Ve orayı bir kenara koydular, sadece yattılar kalktılar 'Kobeni' dediler.  'İki günde Kobani bitecek' dediler. 'Onun için biz oraya yardım göndermemiz gerekir' dediler. Ve üç tane C 130 uçağıyla yardım indirdiler. Bu yardımların bir kısmı DEAŞ'ın eline, bir kısmı da PYD ve PKK eline geçti. Dünyaya bunların nasıl baktığını anlatma bakımından bunu söylüyorum. "

"Dünya beşten büyüktür"
"Dünya beşten büyüktür" sözünü tekrarlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ndeki 5 daimi üyeye bütün dünyanın mahkum olamayacağını söyledi.
Onun için dünyada gittiği ülkeleri bu noktada uyardıklarını belirten Erdoğan, "Diyoruz ki gelin bu konuda sesinizi yükseltin. Peki ne olacak? Olacak olan şey şu: Bu sayı 15 mi olur? Şu anda biliyorsunuz 10 tane geçici üye var. 15-20 mi olur 20, dönerli olsun. Her yıl veya iki yılda bir daimi 20 üye değişsin. Bu 20 üye değişirken, dini durumlar, kıta temsili tüm bunlar göz önüne alınsın. Hatta hatta etnik yapılar bile göz önüne alınsın. Tüm bunlar değerlendirmek suretiyle yapılsın" dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2015, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473