banner564

‘Cebir ve tehdit’

Kadın öğretmeni silah zoruyla kaçıranlara hapislik verildi

 ‘Cebir ve tehdit’
banner598

    Kars'ta geçen yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde bir kadın öğretmeni silah zoruyla kaçırdıkları iddiasıyla yargılanan 6 sanık, 10 ay ile 10 yıl 10 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.

Kars Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu yargılanan sanıklar Nihat U, Serhat U. ve Özer U. ile avukatları katıldı.

   Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Nihat U'ya, "cebir ve tehdit kullanmak suretiyle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve silah taşıma" suçundan 10 yıl 10 ay, Özer U, Serhat U. ve Songül U'ya "cebir ve tehdit kullanmak suretiyle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 7 yıl 6 ay, Ahmet U'ya yaşının küçük olması nedeniyle 3 yıl 9 ay, olayda kullanılan silahın sahibi olan Mehmet Zeki U'ya da "ruhsatsız silah bulundurma" suçundan 10 ay hapis cezası verdi.

    Susuz ilçesine bağlı Doyumlu köyünde görev yapan öğretmen Hazan G'nin (20) kaçırıldığı ihbarı üzerine çalışma başlatan jandarma ekiplerince gözaltına alınan 6 kişiden Serhat U, Özer U. ile Nihat U. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2014, 13:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474