banner564

Cesedi avcı buldu

Barışma isteğini reddeden karısını öldürmekle suçlanan zanlı tutuklandı

Cesedi avcı buldu
banner598

   Ağaçlık alanda cesedi bulunan kadının ayrı yaşadığı kocası, cinayet zanlısı olarak gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, merkez Çukurova ilçesi Kurttepe Mahallesi'ndeki ağaçlık alanda üç gün önce bir avcı tarafından cesedi bulunan ve üzerinde nüfus cüzdanı bulunmayan kadının kimliğinin belirlenmesi için Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğince özel ekip oluşturuldu.

   Cesedin bulunduğu gün, olay yerine giden polislerden birinin, kısa süre önce kadını şüphe üzerine durdurup Genel Bilgi Toplama (GBT) sisteminden kaydını sorduğunu belirtmesi üzerine, sistemde kayıtlı yaklaşık 6 bin kadının ismine ulaşıldı. Bunlar arasında yaş, boy, kilo gibi fiziksel özellikleri uyuşan yaklaşık 300 kişi belirlendi. Adana'nın yanı sıra Mersin, Hatay, Gaziantep, Osmaniye ve Kahramanmaraş'taki kayıpların listesi de araştırıldı. Ancak kayıplar arasından fiziksel özelliği uyuşan kimse belirlenemedi.

   Sistemde kayıtlı kişileri tek Anadolucasino tek telefonla arayan ekipler, Halime Ö.’ye (21) ulaşamayınca yakınlarıyla irtibata geçti. Halime Ö’nün, ayrı yaşadığı kocası Durmuş A.Ö. (24) ile buluşmak için baba evinden ayrıldığını tespit eden ekipler, gözaltına aldıkları Durmuş A.Ö'yü sorgulamak üzere emniyet müdürlüğüne götürdü.

 

Beş ayda ayrılık

 

   Sorgusunda, 1 yıl önce evlendiği eşiyle evliliklerinin 5’inci ayında ayrıldıklarını anlatan Durmuş A.Ö'nün, barışmak için eşiyle buluşup ağaçlık alanda konuşmaya gittiklerini belirterek, “Annem ile geçinemiyorlardı. Evi terk edip ailesiyle birlikte yaşamaya başlamıştı. Yeniden bir araya gelmek istediğimi söyledim. Ancak bana eve dönmeyeceğini ve boşanmak istediğini söyledi.” dediği; daha sonra öfkelenerek eşini boynuna sarılı eşarpla boğduğunu itiraf ettiği öğrenildi.

   Bu arada, A.Ö’nün cesedinin olaydan yaklaşık 2 gün sonra bulunduğu ancak ailesinin kayıp başvurusunda bulunmadığı belirtildi.

   Zanlı koca, emniyetteki işlemlerin ardından geniş güvenlik önlemleri altında Adli Tıp Birimi’nde sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. 

   Halime Ö'nün cesedi bir avcı tarafından ağaçlık alanda bulunmuş, üzerinden nüfus cüzdanı çıkmadığı için olay aydınlatılamamıştı.

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2013, 01:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474