banner564

CHP için kara leke

Bakan Davutoğlu, hakkında verilen gensoru için "Darbeye karşı alınan tutum dolayısıyla yöneltilen gensoru bizim için şereftir” dedi ve ekledi

CHP için kara leke
banner598
 TC Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, CHP tarafından hakkında verilen gensoruyla ilgili, "Darbeye karşı alınan tutum dolayısıyla bize yöneltilen gensoru bizim için şereftir. Sizler için acı bir hatıra ve kara leke olarak kalacak" dedi.
Davutoğlu, CHP tarafından hakkında verilen gensorunun gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmede, vizesiz AB için varılan mutabakatla ilgili geçen hafta Türkiye'nin her yerinden tebrik aldığını ifade ederek, "Bir de gensoru aldım. Bundan şeref duyuyorum" diyerek sözlerine başladı. 
Gensoru gerekçesinde izledikleri dış politikanın ekonomik çıkarlara zarar verildiğinin yer aldığını anlatan Davutoğlu, son 10 yılda Irak ile dış ticaret hacminin 800 milyon dolardan 11 milyar dolara, İran ile ikili ticaret hacminin 1 milyar 250 milyon dolardan 21 milyar dolara, Mısır ile ikili ticaret hacminin 440 milyon dolardan 5 milyar dolara, Rusya ile ikili ticaret hacminin 5 milyar dolardan 33 milyar dolara, Yunanistan ile ikili ticaret hacminin yaklaşık 1 milyar dolardan 5 milyar dolara çıktığını belirtti. Süperbahis Davutoğlu, "yalnızlaştık" iddiasına rağmen, Ortadoğu ve Kuzey Afrika havzasında 2002 yılındaki 7 milyar dolarlık ticaret hacminin 72 milyar dolara yükseldiğini vurguladı. 

“Zarara uğramak bu mu?”
Türkiye'nin Güneydoğu Avrupa ve Karadeniz havzası ile ticaret hacminin 10 milyar dolardan 60 milyar dolara,  Ortaasya ve Kafkasya ile ticaret hacminin 1 milyar 300 milyon dolardan 11 milyar dolara, Afrika kıtası ile 3 milyar dolardan yaklaşık 20 milyar dolara çıktığını anlatan Davutoğlu, "Bu mu ekonomik ilişkilerin dış politika nedeniyle zarara uğramış olması? Ezberlerinize sığınmayın. Benim ideolojik saplantım olduğunu söylüyorsunuz. Benim tek saplantım var; bu millete ve çevre ülkelerdeki halklara aşığım. Bu suçsa, bu suçu kabul ediyoruz" diye konuştu.
 
"Aşk lazım"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Irak politikasına ilişkin eleştirilerini hatırlatan Davutoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu değiştirmiyor ezberini. Irak'ı da sayarak bazı ülkelerde büyükelçi olmadığını söyledi. Kendisini Irak'ta karşılayan büyükelçimizi bile unutuyor" diye konuştu. Kılıçdaroğlu'nun Irak'a gitmeden önce Kerkük'e gideceğinin söylendiğini anlatan Davutoğlu, "Gidemediniz çünkü sizde o aşk yok. Ben bütün engellere rağmen Kerkük'e gittim, rahmetli mehmet Koçak ağabeyimizin mezarının başında dua ettim. Kerbela'ya gittim, Basra'ya gittim, Necef'e gittim. Komşu ülkelerle ilişkileri geliştirmek için aşk lazım" dedi. Genel Kurul'da Davutoğlu hakkındaki gensorunun gündeme alınması reddedildi.

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2013, 15:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474