banner564

Yeşilköy’den memnun ayrıldı

Yeşilköy’de, çamkese böceğine karşı yapılan ilaçlama çalışmalarını yerinde inceleyen Hamit Bakırcı, yetkililerden bilgi aldı

Yeşilköy’den  memnun ayrıldı
banner598
 Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, Orman Dairesi Müdürlüğü tarafından Çamkese Böceğine karşı yürütülen ilaçlama çalışmalarının yapıldığı bölgelerden biri olan Yeşilköy'de inceleme yaptı ve yetkililerden bilgi aldı.
Çalışmaların büyük bir titizlikle yapıldığı görmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Bakırcı, Çamkese Böceğine karşı verilen mücadelenin önümüzdeki dönemde de etkili bir şekilde devam edeceğini söyledi.

Ormanlar korunuyor 

Bakan Bakırcı, bütün dünyada uygulanan çevre dostu yöntemlerle biyolojik bir çalışma yapıldığını Trbet anımsatarak bu vesileyle başka canlılara zarar vermeden milli değer olan ormanların en iyi şekilde korunduğunu söyledi.
Ülkede geçtiğimiz dönemde orman yangınlarının büyük bir yara haline geldiğini ifade eden Bakırcı, ama bilimsel çalışmalara göre Çamkese Böceğinin verdiği zararın yangınlardan 5 kat daha büyük olduğu gerçeğinden hareketle bugün verilen mücadelenin ne denli önemli olduğunun ortada olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2013, 14:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474