banner564

“Çırak bile olamadı”

Erdoğan, siyaseti henüz öğrenmediğini söylediği Kılıçdaroğlu ile ikili bir atışmaya girmek istemediğini ifade etti

“Çırak bile olamadı”
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını Altunizade'deki İlahiyat Fakültesi Camii'nde kıldı. Cuma namazı çıkışı gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisiyle ilgili sert sözlerine yanıt verdi. Erdoğan, "Bunda yalan dolan, her türlü şey var. Akşam başka, sabah başka. Böyle bir tip, tipleme. Allah bu tiplerden Türk siyasetini, Türk demokrasisini korusun diyorum. Ve Cumhuriyet Halk Partisini de korusun diyorum" dedi.

Bakan dava arkadaşımdır
Kılıçdaroğlu ile ikili bir atışmaya girmek istemediğini söyleyen Erdoğan, "Şu anda bu zat bulunduğu makamın adamı değil. Ve bu zat siyaseti henüz öğrenemedi. Ben daha önce kendisi için 'çırak bile olamadı' demiştim. Gerçekten çırak bile hala olamadı. Çok çok buna yakışacak ifadeler var da, bu ifadeleri kullanmaya da edebim müsaade etmiyor. Ama geçen söyledim zaten, 'siyasi sapık' dedim. Niye dedim? Aile ve Sosyal Politikalar bakanımız benim, partimizin kuruluşundan itibaren dava arkadaşımdır. Onun inancı noktasındaki değerlerini, değerlendirmeye bu zatın ne ilmi, ne yaşamı, ne de siyasetteki yeri zaten el vermez" diye konuştu.

Anayasa Mahkemesinin kararı
Anayasa Mahkemesi'nin Cumhurbaşkanına yönelik hakaret suçunun iptaline ilişkin görüşme kararını hatırlatan bir gazeteciye yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu bir rutindir. Bu tür müracatlar da 10 gün içinde yanılmıyorsam, esasa girmenin kararını verir. Ondan sonra da yine yanılmıyorsam, 1 ay içerisinde de bunu görüşür, gereken cevabı verir. Olay bu rutinin işlemesidir" dedi.

“Yargı gereğini yapacak…”
MKE Genel Müdürünün Milli Piyade Tüfeğinin sırlarını satmak üzereyken suçüstü yakalanmasıyla ilgili bir soruya da yanıt veren Erdoğan, "Bunlar tabi karakter meselesi, cibiliyet meselesi. Buna yok diyemeyiz. Buna benzer şeyler çıkabilir. Nitekim şu anda tutuklandı. İyi ki böyle bir süreç işlemiş oldu. Buna benzer şeyleri heryerde bekleyebilirsiniz, olabilir. Temenni ederiz ki bunlar minimize olsun, hiç olmasın. Bu tabi çok çok üzücü bir olay. Böyle bir makama gelmiş bir insanın, kalkıpta böyle bir sırrı deşifre etmesi ve buna tevessül etmesi çok çok yanlış bir olaydır. Şimdi tabi artık yargı onunla ilgili gereğini yapacaktır" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2016, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473