banner564

Çocuklar bayıldı

İstanbul’da bir ilk gerçekleştirilerek ‘oyuncak müzesi’ açıldı

Çocuklar bayıldı
banner598
Ataşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve İstanbul Oyuncak Müzesi'nin kurucusu Sunay Akın yönetiminde Mimar Sinan Parkı'nda hayata geçirilen "Düştepe Oyun Müzesi" açıldı.
Mimar Sinan Parkı'nda tek katlı iki ahşap bina Sunay Akın tarafından oyun müzesine, parkın bir bölümü ise oyun parkına dönüştürüldü. Düştepe Oyun Müzesi'nde, 10'dan fazla ülkeden toplanan çocuk oyunlarının yanı sıra birçok oyunun ilk örnekleri de yer alıyor. Parkta bir de etkinlik binası bulunuyor.  

İlgezdi: Dünyada ve Türkiye’de bir ilk 
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, böyle bir bayram gününde çok güzel bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, müzenin her aşamasında Sunay Akın'ın emeğinin fazla olduğunu söyledi.
Çocuklar, gençler ve ailelerin birlikte olabileceği bir oyun müzesi açtıklarını kaydeden İlgezdi, "Ataşehir denilince akıllara hemen alışveriş merkezleri geliyor ama biz bu kaderi değiştirmeye çalışıyoruz. Temennim bütün belediye başkanlarının aynı şeyi yapması... Bu Türkiye'de ve dünyada bir ilk... Ataşehir'e ve çocuklarımıza hayırlı olsun" dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2015, 09:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473