banner564

“Çok önemsiyoruz”

Volkan Bozkır, İfade Özgürlüğü Paketi'nin, ocak ayında Başbakan Davutoğlu'nun başkanlığını yapacağı toplantıda açıklanacağını belirtti

“Çok önemsiyoruz”
banner598
Avrupa Birliği  Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, bakanlığınca "Türkiye'nin Yeni AB İletişim Stratejisi" çerçevesinde, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla Grand Cevahir Otel'de gerçekleştirilen Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı'nda konuştu. Demokrasinin temel unsuru sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bozkır, Türkiye'deki sivil toplum kuruluşu sayısının 104 bine ulaşmasının gurur verici olduğunu söyledi.  Yeni Türkiye'den bahsedilen dönemde, AB sürecinin, ana unsurlardan biri olarak yerini almasının önemine işaret eden Bozkır, ülkenin 2023 hedeflerini anlattı.
Bozkır, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için AB müzakerelerine daha çok önem verilmesi gerektiğini ifade ederek, 3 ana konuyu içeren, "AB ilişkilerinin anayasası" olarak tanımladığı yeni AB stratejisini açıkladıklarını hatırlattı. Anayasaların kısa olması, temel unsurlara dayanması gerektiğini vurgulayan Bozkır, "İnşallah Türkiye, 1980'de askeri darbeyle oluşturulmuş bir anayasayla idare ediliyor olmak gibi benim içime sinmeyen bir durumdan kurtulacaktır. Cumhuriyet tarihinde ilk defa halkın onayına sunulmuş sivil bir anayasaya, özgürlükler olan, kısıtlayıcı olmayan bir anayasaya kavuşacağımız günü bekliyorum" dedi. 

“Siyasi reformlar”
Yeni AB stratejisinde birinci unsurun "siyasi reform" olduğunu anlatan Bozkır, siyasi reformları sürdürmeyen hiçbir ülkenin, medeniyet, insan hakları ve refah addedilen AB standartlarına erişme konusunda ilerleme kaydedemeyeceğini söyledi.

 "İfade Özgürlüğü Paketi"
AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Reform Eylem Grubu'nun, İfade Özgürlüğü Paketi'ni ocak ayında İstanbul'da Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığını yapacağı toplantıda açıklayacağını bildirdi. Bozkır, "Paketi çok önemsiyoruz. Bu hepimizin eseri olacak. Bu paket, hepimizi daha iyi ve güvende hissettirecek. Özgürlüklerimizi genişletecek bu paketle gerçekten mutlu olacağız" diye konuştu. Bakan Bozkır, 12 Eylül darbesinin yasalardaki izlerinin silinmesiyle ilgili çalışmayı tamamlayacaklarını, böylece Türkiye'nin her bakımdan 50 yıl boyunca vesayeti altında yaşamak zorunda kaldığı bu dönemi geride bırakacağını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2014, 06:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473