banner564

Danıştay gerilimi

Adalet Bakanı'nın hakimlere talimat verdiğini söyleyen CHP’li Levent Gök “Bozdağ, anayasal suç işledi” dedi

Danıştay gerilimi
banner598
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP'nin "mühürsüz pusula" kararının iptali için Danıştay'a başvurmasına tepki gösterdi. CHP'nin milletiyle mahkemelik olduğunu söyleyen Bozdağ, ''Danıştay'ın 'ret' dışında karar verme seçeneği yoktur" dedi. Bozdağ’ın bu sözlerine tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Adalet Bakanı’nı hakimlere talimat vermekle suçladı. 
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, seçim konularıyla ilgili tüm itirazları karara bağlama görevinin Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) olduğunu belirtti.
Bakan Bozdağ, "YSK kararlarıyla ilgili Danıştay ve Anayasa Mahkemesi (AYM) dahil hiçbir mahkemeye başvurulamaz" ifadesini kullandı. Daha önce AYM'nin ''kabul edilemez'', Danıştay'ın da ''ret'' kararları verdiğini hatırlatan Bozdağ, CHP'yi eleştirerek "Demokrasilerde milletin kararından üstün karar yoktur, CHP millet iradesini hazmedememiştir" mesajını paylaştı.

Gök: Bakan anayasal suç işledi
CHP Grup Başkanveli Levent Gök, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın açıklamalarına yanıt verdi. Gök, düzenlediği basın toplantısında, özetle şu ifadeleri kullandı: "Adalet Bakanı tweet atıyor, 'CHP'nin başvuruları yersizdir, Anayasa Mahkemesi'ne, Danıştay'a başka yerlere başvuramaz' diyor. Sayın Bekir Bozdağ meşru hak aramayı ne zamandan beri uygunsuz görebiliyor? Hakimlere talimat veriyor. 'CHP başvuruda bulunamaz' demenin arkasında hakimlere bir tehdit vardır.
Hakimlere 'Bakın ha, sakın ha yanlış yapmayın' diyen bir anlayıştır bu. Adalet Bakanı anayasal suç işlemiştir. Kaç tane mühürsüz oy kullanıldı? Yüksek Seçim Kurulu (YSK) sayımlar başlamadan önce almış olduğu kararla bunun da tespitini imkansız hale getirmiş ve delilleri yok etmiştir. Türkiye'nin hakkını arıyoruz 'evet' diyenlerin de 'hayır' diyenlerin de..."

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2017, 11:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474