banner564

“Derdimizi anlatamadık”

Koalisyon kurulamamasından cumhurbaşkanının sorumlu olduğunu savunan CHP’li Tezcan, ülkenin 5 temel sorununu çözecek güçlü bir hükümete ihtiyaç olduğunu söyledi

“Derdimizi anlatamadık”
banner598
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, dış politika, ekonomi, demokrasi, eğitim ve toplumsal barış gibi ülkenin 5 temel sorununu çözecek güçlü bir hükümete ihtiyaç olduğunu söyledi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi, Nazilli İlçe Başkanı Ali Çankır, partisinin Aydın Milletvekili adayları Tayfun Talipoğlu ve Ferda Çağlar Erkut ile birlikte Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Nazilli Şubesi'ni ziyaret etti. CHP heyetini, TEMAD Nazilli Şube Başkanı emekli Astsubay İbrahim Yağtu karşıladı.
Dış politika, ekonomi, demokrasi, eğitim ve toplumsal barış gibi ülkenin 5 temel sorununu çözecek güçlü bir hükümete ihtiyaç olduğunu söyleyen CHP'li Tezcan, koalisyon kurulamamasıyla ilgili olarak, şöyle konuştu:
"Bizimle kurmak istemeyebilirsiniz. Fakat, kendisini birbirine yakın hisseden partiler varsa onlar kursunlar. Türkiye'nin hükümetsiz kalmasına ya da millete 'Sen ikmale kaldın, sınıfını geçemedin, iradeni ben kabul etmiyorum' deyip, yeniden Türkiye'yi 2.5 milyar dolarlık bir seçime sokmaya hakkı yok. Bu doğru değil dedik. Fakat derdimizi anlatamadık. Bunların hepsi sizin gözünüzün önünde gerçekleşti" dedi.
Koalisyon görüşmeleri sürecinde 2.62-2.70 lira olan doların bugün 3 lirayı aştığını söyleyen CHP'li Tezcan, Türkiye'de Cumhurbaşkanlarının denge unsuru olarak görüldüğünü, sistem krize gireceği anlarda, krize girmesin diye sigorta görevi gördüklerini ancak bu süreçte, hükümet kurulmaması için özel çaba harcayan bir makamla karşılaştıklarını öne sürdü.

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2015, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474