banner564

Müteahhitler kararlı

Dayanacak daha fazla güçleri kalmadığını belirten Gürcafer, icraat görmedikleri sürece eylemlerin tüm ülke geneline yayılarak devam edeceğini kaydetti

Müteahhitler kararlı
banner598
İçişleri Bakanlığı ve Şehir Planlama Dairesi önünde önceki gün gece araçlı uyarı eylemi başlatan Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, eylem gerekçelerini basın toplantısıyla açıkladı. Basın toplantısında söz alan Birlik Başkanı Cafer Gürcafer, eylemlerinin sürdüğünü, hükümete 72 saat süre tanıdıklarını belirtti.
Gürcafer, Şehir Planlama Dairesi’nin “hiçbir konuda” hizmet veremez duruma geldiği, yasaların vermiş olduğu yetkileri yerine getiremez konumda olduğunu savundu.
Gürcafer “reform hükümeti olarak lanse edilen” hükümetin öncelikle dairelerdeki teknik malzeme ve donanım eksiklerini giderip, atıl iş gücünü ihtiyaç olan yerlere koyması; yasalarda güncellemeye giderek Bakanlar Kurulundan geçirmesi gerektiğini kaydetti.
Gürcafer, çarpık mevcut yapı içerisinde sorunların çığ gibi büyüdüğünü, milyonlarca Euro’luk yatırımların birilerinin keyfini beklediğini; ülkenin ve ekonominin büyük kayıplara uğratıldığını iddia etti.
Basın toplantısında Gürcafer, ilgili bakanlık temsilcileriyle yapılan toplantılarda sonuç alınamayan konuları ve yapılmasını gerekli gördükleri maddeleri de kamuoyuyla paylaştı.
Gürcafer açıklamasında, dayanacak daha fazla güçleri kalmadığını belirterek, icraat görmedikleri sürece eylemlerin tüm ülke geneline yayılarak devam edeceğini kaydetti.

Sanayi Odası da destek belirtti
Öte yandan Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin aldığı eylem kararını desteklediğini bildirdi.
KTSO açıklamasında, “hükümetin ve ilgili devlet kurumlarının sektörün sorunlarına ve çözüm önerilerine uzun zamandan beridir kayıtsız kalmasının, ekonominin bu önemli çarkını durma noktasına getirdiği” ileri sürülerek, özellikle keyfi uygulama ve sürekli değişen kararlar ile Şehir Planlama Dairesi’nin işlevsizliğinin sektörü bezdirdiği iddia edildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2015, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473