banner564

“Dinlemeyenler bugün üzülüyor”

Çavuşoğlu, terör örgütleri IŞİD ve PYD'nin belli bölgeye hükmetmek, kontrol altına almak, o bölgenin zenginliklerini ele geçirmek için mücadele ettiğine işaret etti

“Dinlemeyenler bugün üzülüyor”
banner598
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, terör örgütleri IŞİD ve PYD'nin belli bölgeye hükmetmek, kontrol altına almak, o bölgenin zenginliklerini ele geçirmek için mücadele ettiğine işaret ederek, "Burada özgür, demokratik ve bütün Suriye için mücadele eden tek grup, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO)" dedi.
Aydın Valisi Erol Ayyıldız'ı ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, Suriye ve bölgesindeki gelişmelerin 4 yıldır devam ettiğini, Türkiye'nin bu süreçteki gelişmeleri başta müttefikleri olmak üzere tüm dünyaya anlattığını, uluslararası örgütler nezdinde gündeme getirdiğini belirtti.
Türkiye'nin anlattıklarını dikkate almayanların, bugün Türkiye'yi dinlemedikleri için üzüntü duyduklarını sürekli vurguladıklarını dile getiren Çavuşoğlu, şu an bölgedeki durumun, terör, bölge istikrarı ve barış açısından iç açıcı olmadığını ifade etti. Çavuşoğlu, bölgede 10 milyona yakın insanın evini terk etmek zorunda kaldığını, 300 bininin de hayatını kaybettiğini kaydederek, bunun başlıca sorumlusunun, Esed rejimi ve terör örgütleri olduğuna dikkati çekti.
Kobani'de hemen hemen sivil kalmadığını, 200 bine yakın Suriyeli Kürt'e Türkiye'nin kapılarını açtığını anlatan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:
"Türkiye, 10 Ekim 2013'te IŞİD'i terör listesine aldı. Bu dönemde daha IŞİD'in adını kimse duymamıştı veya çok az ülke dile getiriyordu. IŞİD, Musul'u alırken 'Musul düşüyor' diye kimse çaba sarf ediyor muydu? İdlip'te, Suriye'nin diğer kentlerinde, Türkmenlerin yaşadığı Çobanbey'de IŞİD buraları kuşatırken, buralar düşecek, yardım edelim diyen var mıydı? Kobani stratejik olarak önemliyse bizim için önemli, sınırımızda, hemen yanı başımızda. Bu düşüncelerimizi ve soruları herkese söylüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Obama ile görüşürken söyledi, Kerry'ye de anlatıyoruz, İngiltere'deki, AB'deki dostlarımıza da anlatıyoruz. Maalesef bu bölgedeki gelişmelerle ilgili bir strateji, tutarlılık da yok, herkes kendi açısından olaya bakıyor. Oysa Türkiye'nin başından beri buradaki olaylarla ilgili bakışı ve stratejisi nettir. Bu kapsamlı stratejiyi, askeri ve siyasi bakımdan, insani durumu gözardı etmeksizin yerinden edilmiş göçmenlere neler yapılması gerektiğini anlatan bir Türkiye."

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2014, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474