banner564

“Emanetleri korunacak”

Başbakan Davutoğlu, Hakkari’deki hain saldırıda şehit olan askerlerin ailelerine TSK’ye taziyelerini iletti

“Emanetleri korunacak”
banner598
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kahramanmaraş'ta, sivil toplum kuruluşları ile kahvaltıda bir araya geldi. Hakkari Yüksekova'da bir uzman çavuş ve iki erin haince bir saldırıda şehit olduğunu söyleyen Davutoğlu, şehitlere Allah'tan rahmet diledi, ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine taziyelerini iletti.
Başbakan, "Bütün milletimize bir kez daha haykırıyoruz ki o şehadet şerbetini içen kahramanlarımızın emanetini ebediyete kadar koruyacağız" diye konuştu.
Davutoğlu, Kobani olayları sonrasında ortaya çıkan tabloyu da değerlendirerek açık ve net bir şekilde tavırlarını koyduklarını vurguladı.
"Kamu düzeni olmayan hiçbir yerde herhangi bir sürecin yürümesi mümkün değildir. Önce kamu düzeni, önce kamu düzeni, önce kamu düzeni...Maske takanlar, molotof kokteyli atanlarla ilgili olarak en kesin, kati tedbirleri alacağız" ifadelerini kullanan Davutoğlu, şöyle konuştu:
"Çözüm süreci bizim için milli birlik ve beraberliğimiz için atılan bir adımdır. Yoksa kamu düzensizliğine zemin teşkil edecek bir süreç değildir. Çözüm süreci, 100 yıl önce tam da Kahramanmaraş, istiklal mücadelesini verdiği dönemlerde Sykes-Picot'la, Sevr Anlaşması'yla birbirinden ayrılmak isteyen halklar, topluluklar, tarihdaşların arasındaki ilişkileri yeniden tanzim edilebilmek için ülke içinde barışı ve milli beraberliği tesis edebilmek için başlatılan bir süreçtir.
'Kararlılıkla sürdüreceğiz' derken buradan sadece terör örgütü ve onun irtibatlı kuruluşlarını muhatap alacağız anlamı çıkmamalıdır. Bu nihayetinde halkımızın birbirleriyle en önemlisi de devletle olan mutabakatında yeni bir aidiyet bilincinin oluşması için atılan adımlardır.
 Şehadetlerden sonra bir kez daha kararlılığımızı vurgulamak isterim. Kimse, devletin meşru güvenlik güçleriyle teröristleri aynı zeminde, aynı düzlemde göremez. 'Şurada teröristlere dönük bir operasyonda 3 terörist öldürüldü diye misilleme' gibi bir mantığı kabul etmemiz mümkün değildir. Eğer teröristler, bir baraj inşaatına saldırmak gibi bir eylemin içindelerse orada bulunan güvenlik görevlilerimizin görevi, onları her ne suretle olursa olsun durdurmaktır. Bu şekilde herhangi bir saldırı planlaması olursa, ülkenin huzurunu bozmak isteyenler olursa hak ettikleri cevabı alacaklar."

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2014, 09:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474