banner564

En önemli adım

Bakan Ramazanoğlu, “Anayasa değişikliğiyle başkanlık sistemine geçiş süreci yaşayacağız” dedi

En önemli adım
banner598

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Türkiye'nin önemli mesafeler kat ettiğini belirterek, "İnşallah önümüzdeki süreçte bizi bekleyen en önemli adımlardan bir tanesi anayasa değişikliğimiz. O anayasa değişikliğiyle beraber yeni; yani başkanlık sistemine geçiş sürecini yaşayacağız. Türkiye artık sorunlarını daha dinamik çözebilen bir ülke durumuna gelecek" dedi.

Bakan Sema Ramazanoğlu, bakanlığının yürüttüğü 'Kadın Sağlığı Projesi' kapsamında geldiği Diyarbakır'da inceleme ve ziyaretlerde bulundu. Vali Hüseyin Aksoy'u ziyaret eden Ramazanoğlu'nu, projenin bütün Türkiye'ye kapsadığını belirterek, şöyle dedi:
"Biz bunu daha önce pilot birkaç ilimizde başlatmıştık. Şuanda çalışma alanımız bütün bir Türkiye. Tabi hassas olan bölgelerde daha yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu projenin bugün ben bir gönüllüsü olark çalışacağım. Bakanlığımızın bakanı olarak değil. Bakan olarak buradayım ama sahada da aynı zamanda doktor kimliğimle ailelerimizi ziyaret edeceğiz. Onlarla beraber olacağız. Bu proje inşallah Türkiye'nin sosyal problemleri için ciddi anlamda adım attığımız bir projemiz." 

ADEP Projesini anlattı
Ramazanoğlu, şöyle konuştu:
"Diyarbakır; her zaman gönül coğrafyamızda olan bir şehrimiz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın bütün Türkiye çapında başlattığımız bir projemiz var. ADEP projemiz. Aile, sosyal destek projemiz. Projemizin başlattığımız ana yerlerden birisi Diyarbakır. Bu proje çerçevesinde 20 gündür bizim sosyal hizmet uzmanlarımız, psikologlarımız, sosyal psikologlarımız sahada çalışıyorlar. Ev ziyareti yapıyorlar. Vatandaşlarımızla tek tek görüşüyorlar. Bu projenin amacı belli sayıdaki ailelerin bir sosyal danışmanı olacak. Ve bu sosyal danışman bu ailelerin her şeyi ile ilgilenecek. Hedef kitlemiz kadınlar ve çocuklar. Ekiplerimiz sahada çalışıyorlar. Onların sahadaki çalışmalarını yerinde görelim ve o çalışmalar bizde destek verelim dedik. Buradan çıktıktan sonra mahallerdeki bir kaç ailemizi ziyaret edeceğiz. Bugün bir saha çalışanı olarak o aileleri ziyaret edeceğim. Onlarla beraber oturacağım, onların derdini dinleyeceğim."

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2016, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473