banner564

“Fakir fukaranın vergisi”

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Gül’den 4, Sezer’den ise 18 kat fazla örtülü ödenek harcamasında bulunduğu söyledi

“Fakir fukaranın vergisi”
banner598
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın örtülü ödenekten ilk 11 ayda 1 milyar 616 milyon liralık harcama yaptığını söyledi. Ahmet Necdet Sezer’in 7 yılda harcadığı paranın 167,4 milyon lira olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Abdullah Gül’ün 7 yılda harcadığı para 722 milyon lira. Erdoğan 7 yıl falan dolmadı 1.5 yılda harcadığı para 2 milyar 800 milyon lira. Ben bu milletin fakir fukaranın vergisine, işsizine, en pahalı mazotu kullanan kamyon şoförüne sahip çıkıyorum. Asgari ücretliye sahip çıkıyorum. Taşeron işçiye sahip çıkıyorum. Abdullah Gül’ün 7 yılda kullandığı paranın 4 katını 1,5 yılda, Ahmet Necdet Sezer’in 7 yılda kullandığı paranın 18 katını 1,5 yılda harcadı. İnsaf! Böyle bir şey olabilir mi? Bunun hesabı verilmiş değil.” dedi. 
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın ‘Eleştiri değil edepsizliğin, ahlaksızlığın ve terbiyesizliğin ifadesi’ cümlelerini kurduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “Ne zamandan beri namusa ve şerefe bağlı olmamak, edepsizlikle eşleşti? Ne zamandan beri insanlar namusuna ve şerefine sahip çık diye uyarıldığı zaman ne zamandan beri bu uyarı edepsizlik oldu? Efendim ‘onun arkasında yüzde 52 milletin oyu var’ diyor. ‘Millete hakaret edildi’ deniliyor. Kenan Evren’in arkasında yüzde 92 oy vardı. Ona sen diktatör demiyor muydun? Nasıl oluyor bunların hepsi. Millete bir şey söyleyecekseniz doğruyu söyleyeceksiniz. Millet yüzde 52 oyu namusuna ve şerefine sahip çıksın ve tarafsızlığını korusun diye verdi. Yoksa istediğin gibi konuş diye değil. Cumhurbaşkanlığı makamı ‘delidir, ne yapsa yeridir’ makamı değildir. Herkes bunu böyle bilsin.” diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2016, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474