banner564

Farklı bir mutluluk

Hüsrev Paşa Külliyesi'nde öğrenciler, ebru ve hat sanatını öğreniyor

Farklı bir mutluluk
banner598
Eski Van şehrinde 1567 yılında yaptırılan ve turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Hüsrev Paşa Külliyesi'nde öğrenciler, ebru ve hat sanatını öğreniyor.
Ortakapı Mahallesi'nde bulunan cami, medrese, türbe ve imaretten oluşan ve turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Van Beylerbeyi Köse Hüsrev Paşa tarafından yaptırılan Hüsrev Paşa Külliyesi, 2011 yılındaki depremlerde bazı bölümlerinde meydana gelen hasarların restore edilmesinin ardından yeniden ziyarete açıldı.
Bostaniçi Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencileri de Hüsrev Paşa Camisi'nin din görevlisi ve aynı zamanda Gençlik Merkezi'nde gönüllü eğitmenlik yapan Ahmet Hüsrev Koyuncu'nun külliyede verdiği ebru ve hat sanatını yakından takip etme imkanı buldu.
İlk defa ebru ve hat sanatı gördüklerini ifade eden öğrenciler, özellikle ebru yapmanın çok farklı bir mutluluk verdiğini dile getirdi.
Lisenin biyoloji öğretmeni Sibel Engin ise Van'da bu yıl göreve başladığın belirterek, öğrencilerinin il merkezinde yaşamalarına rağmen daha önce Eski Van Şehri ve içerisindeki tarihi yapıları görmediğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2015, 09:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474