banner564

“Feryadımızı duyan yok”

Rize’nin Madenli beldesi sakinleri, maden ocağında patlatılan dinamitler sonucu evlerinin zarar gördüğü iddiasıyla eylem yaptı

“Feryadımızı duyan yok”
banner598
Rize’nin Madenli beldesine bağlı Çamlıca Mahallesi sakinleri ile kendilerine destek veren gruptakiler, mahallede bir araya geldi. Patlatmalar sonucu evlerinde hasar, çevrede toprak kayması olduğunu iddia eden gruptakiler, 200 metre yürüdükten sonra Çayeli Bakır İşletmeleri önünde geldi ve yetkililerle görüşmek istedi. Görevliler bayram tatili nedeniyle madende yetkili olmadığını belirtti. Burada grup adına açıklama yapan Ebazer Tüylüoğlu, günde en az üç kez dinamit patlatıldığını, mahallenin altının boşaltıldığını, evlerde ve arazilerde maddi hasarların meydana geldiğini, çatlaklar oluştuğunu ve evlerin oturulamaz hale geldiğini öne sürdü.Yeraltı kaynaklarının işletmesine karşı olmadıklarını ifade eden Tüylüoğlu, "Yetkililer sorunlarımıza çözüm üretmiyor. Mahkemeye başvurmak istiyoruz ama dilekçelerimiz kabul olmuyor. Davalarımıza bakacak avukat bulamıyoruz. Bize bunu yöremizin, ülkemizin insanı değil, Kanadalı bir firma yapıyor" dedi. Günlük 200 ton cevherin yurt dışına taşımasını yapan bir firmanın kendilerini dinlemediğini kaydeden Tüylüoğlu, "20-25 yıldır devam ediyor. Feryadımızı kimse duymuyor. Maalesef kurbanda kaçan bir öküzün peşine bile onlarca kamera giderken burada malından, mülkünden, arazisinden, rızkından heba olmuş halka destek verilmiyor" diye konuştu. Gruptakiler açıklamanın ardından dağıldı.

Çayeli Bakır İşletmelerinden açıklama
Çayeli Bakır İşletmelerinden yapılan yazılı açıklamada, Madenli halkını komşuları olarak gördüklerini, karşılaştıkları sıkıntılar nedeniyle üzüntü duydukları ama heyelanlardan kaynaklandığı üniversiteler tarafından tespit edilen bu hasarlardan tümüyle firmalarının sorumlu tutulmasının kabul edilemez olduğu kaydedildi. 

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2014, 08:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474