banner564

Gözler Erdoğan’da

CHP ve MHP ile koalisyon konusunda uzlaşmaya varamayan Davutoğlu, görevi Cumhurbaşkanı’na iade etti

Gözler Erdoğan’da
banner598
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP ve MHP ile yaptığı görüşmelerde koalisyon hükümeti kurma konusunda uzlaşmaya varamaması üzerine 9 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan aldığı hükümet kurma görevini dün akşam iade etti. Davutoğlu'nun görevi iadesi ile birlikte gözler yeniden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın takınacağı tutuma çevrildi. Erdoğan'ın, önümüzdeki hafta başı itibariyle Meclis Başkanı İsmet Yılmaz'a danışarak seçimlerin yenilenmesi yönünde karar alma ihtimali ağırlık kazandı.
Cumhurbaşkanlığı'ndan dün akşam 1 saat 25 dakika süren görüşmenin ardından yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:
"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 9 Temmuz 2015 tarihinde Bakanlar Kurulunu kurmakla görevlendirdiği Konya Milletvekili ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu’nu bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etmiştir.
Sayın Davutoğlu, Sayın Cumhurbaşkanımıza, tüm gayretlerine rağmen güvenoyu alacak bir hükümet kurma imkânını bulamadığını beyan ederek, kendisine verilen görevi iade etmiştir.
Sayın Cumhurbaşkanımız da, Sayın Davutoğlu’na söz konusu gayretlerinden dolayı teşekkür etmiştir."


Kılıçdaroğlu'na görevi vermeyebilir
Bu gelişme üzerine gözler yeniden Beştepe'ye çevrildi. Erdoğan'ın, seçimden ikinci parti olarak çıkan CHP'nin liderine hükümet kurma görevini vermesi çok düşük ihtimal olarak görülüyor. Kulislerde, "AK Parti ile CHP zaten olmadı. CHP ile MHP'nin toplam milletvekili sayısı da güven oyu için gereken 276'nın altında. CHP - MHP - HDP koalisyonu ise imkansız. Çünkü MHP, HDP'nin içinde olacağı hiç bir hükümette olmayacağını çok net ve kesin açıkladı. Bu durumda, Cumhurbaşkanı, güven oyu alabilecek bir tablo görmediği için görevi CHP liderine vermeyebilir" yorumları yapılıyor.

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2015, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474