banner564

Hala umudu var

Davutoğlu, kendisine Cumhurbaşkanı tarafından görev verilmesi durumunda CHP ve MHP'li vekillere bakanlık teklifinde bulunacağını açıkladı

Hala umudu var
banner598
Başbakan Ahmet Davutoğlu, kendisine Cumhurbaşkanı tarafından görev verilmesi durumunda CHP ve MHP'li vekillere bakanlık teklifinde bulunacağını açıklayarak; “Anayasa şunu söylemiyor, 'bu konuda gruplar karar alır, milletvekili adayları bildirilir, partiler karar alır' demiyor. Anayasa, 'Meclis Başkanı sayıları bildirir, görevlendirilen Başbakan o sayılara göre teklifte bulunur, kişiler kabul veya reddeder.' Hal böyleyken, Anayasa bunu söylüyorsa, Anayasa her şeyden üstündür" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkezi ve davet üzerine, aynı binada bulunan Medya İhtisas Gazetecileri Federasyonu'nu ziyaret etti. Ziyarette, Başbakan Davutoğlu'na, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de eşlik etti.
 Ziyaret sonrası basın mensuplarına konuşan Davutoğlu, Ak Parti olarak Anayasal çizgiden sapmaya izin vermediklerini belirterek; "7 Haziran seçimleri çarpıcı bir tablo ortaya koydu, AK Parti olarak az bir marjla tek parti iktidarını kaçırdık. Parlamentoya da, 2002'den bu yana ilk defa dört parti girmiş oldu. Çok hassas bir siyasi denge oluştu. Geçmişte de koalisyon hükümetleri oldu ama orada daha parçalanmış bir tablo vardı, 90'lı yıllarda. Koalisyonun kendi içinde başka bir mantığı, dokusu vardı. Uzun zamandır Türkiye'de koalisyon tecrübesinin olmamış olmasından da kaynaklanan belli bir intibak dönemi oldu. Her şeyin siyasi meşruiyet çizgisinde olması önemlidir. Anayasa, yasalar ne diyorsa, bugünkü siyasi sistemimiz neyi öngörüyorsa onun yapılması önemli. Küçük siyasi hesaplar, menfaatler için anayasal çerçevelerden kopulduğu, ayrıldığı zaman hep beraber zarar görürüz. Şimdi bunu gururla ifade etmek isterim, AK Parti olarak da bütün siyasi kadrolar olarak da 7 Haziran'dan bu yana bu Anayasal çizgiyi, çerçeveyi uygulamak için büyük çaba sarf ettik ve buradan sapmaya izin vermedik" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2015, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473