banner564

İngiltere’deki sistem KKTC’de

British University of Nicosia, hazırlık sınıflarındaki eğitimde önemli değişikliğe gidileceğini açıkladı

İngiltere’deki sistem KKTC’de
banner598
British University of Nicosia (BUN) Mütevelli Heyeti yükseköğrenimde yeni eğitim yılı hazırlıkları çerçevesinde, KKTC’li öğrenciler için önemli kararlar aldı. KKTC’deki liselerden mezun olan öğrencilerin üniversite 1.sınıf düzeyine adapte olmalarında sorun yaşamaları, İngilizce, matematik ve bilgisayar kullanımı konusunda yaşanan sorunlardan ve yetersizlikten dolayı, BUN hazırlık sınıf programlarında önemli değişiklikler yapıldı.
Buna göre KKTC liselerinden mezun olan öğrencilerin, üniversite 1.sınıfta başarılı olabilmeleri için bilgi düzeylerini istenilen seviyeye yükseltmek amacıyla, sadece İngilizce değil Matematik ve Bilgisayar konularını da kapsayacak geniş bir perspektif çizildi.
Söz konusu uygulama ile hazırlık okulunda öğrencilere 1.dönemde yoğun İngilizce dersleri öngörülürken 2.dönem İngilizce yanında matematik ve Bilgisayar kullanımı ağırlıklı ek dersler verilecek. Bu sistem ile öğrencilerin 1.sınıfta başarılı olabilmelerine yönelik istenilen bilgi ve beceri seviyesine ulaşmaları güvence altına alınacak. 
İngiltere üniversitelerine girişte uygulanan “foundation” eğitim programlarının bir benzeri niteliğinde olan bu uygulama British University of Nicosia’yı diğer eğitim programlarından ayıran önemli bir özellik olarak görülmekte. 

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2015, 09:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474