banner564

"Hayallerle Dolu Küçük Evler"

Koç Müzesi; oyuncak, koleksiyon objesi, hobi malzemesi ve vitrin süsü olarak kullanılan minyatürlere ev sahipliği yapıyor

banner598
Rahmi M. Koç Müzesi, oyuncak, koleksiyon objesi, hobi malzemesi ve vitrin süsü olarak kullanılan minyatür evlerden oluşan "Hayallerle Dolu Küçük Evler" sergisine ev sahipliği yapıyor.  Müzenin 20. yılına özel hazırlanan sergide, 19. yüzyıldan itibaren üretilen çoğu İngiliz, Alman, Fransız ve Amerikan yapımı minyatür evler ile dekorlarında kullanılan minyatür mobilyalar, objeler ve oyuncak bebekler yer alıyor. Sergiye ilişkin bilgi veren Rahmi M. Koç Müzesi Koleksiyon Yönetimi bölüm yöneticisi Yeşim Anadol Zengin, sergide, 3 diorama, 42 bebek odası ve 100'ün üzerinde küçük bebeğin bulunduğunu belirterek, "Sergiyi hazırlamamız yaklaşık 2 yıl sürdü. Bebek evlerini toplamamız ise aslında çok daha uzun bir süreç" dedi.
Sergi kapsamında "Küçük Ölçekte Büyük Dünyalar Bebek Evleri" isimli bir de kitap hazırlandı.  Küçük yaştaki öğrencilerin büyük ilgiyle gezdiği sergi, 16 Haziran'a kadar açık kalacak.

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2014, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474