banner564

İzahat istediler

Putin’in, Türkiye’deki açıklamaları Rumları endişelendirdi

İzahat istediler
banner598
   Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’de yaptığı “Güney Kıbrıs’ta iş yapmak isteyen Rus şirketlerinin oradaki herhangi bir kriz ve tehlikeyi yönetmenin kendi sorumluluklarında olduğunu bilmeleri gerektiği” yönündeki  açıklaması Rumları endişelendirdi. 
   Rum yönetiminin, Türk basınında çıkan bu haberler için Ruslardan izahat istediği, bu nedenle dün iki taraf arasında bazı temaslar gerçekleştiği haber verildi.  
   Fileleftheros gazetesi Rusya’nın doğal gazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya nakletme (Güney Akım Projesi) planlarını iptal etme kararı aldığı bir konjonktürde Rum yönetiminin, “enerji ortakları” olarak ifade ettiği İsrail ve Yunanistan ile birlikte yürüttüğü doğal gazla ilgili faaliyetlerin (East Med Pipeline), Rum-Rus ilişkilerinde herhangi bir çalkantıya neden olmadığını yazdı.
    Rusya’nın, Putin’in Ankara ziyareti konusunda Rum yönetimine verdiği mesajların olumsuz diye nitelenemeyeceği görüşünü ortaya koyan gazete “Mesajlar, Rusya’nın ne Kıbrıs’a, ne Kıbrıs sorununa ne de ikili meselelere karşı tez geliştirmediğini gösterdi” ifadesini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2014, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473