banner564

Her şey yerli olacak

İlk mitingini Erzurum’da yapan Davutoğlu, “Milli gemiyi, milli denizaltıyı biz üreteceğiz” dedi

Her şey yerli olacak
banner598
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran seçimi için ilk mitingini Erzurum'da yaptı. Konuşmasında kendilerinin iktidara geldiği 2002'den önceki dönem ile bugünü kıyaslayan Davutoğlu, "Bugün eczanelerden istediğinizi alıyor musunuz? Bugün başörtülüler Meclis'e girdi mi?" diye sordu. Milli denizaltı üretileceğini söyleyen Davutoğlu, "Artık kimse Çanakkale Boğazı'na gelmeyi hayal bile edemeyecek." dedi. 
Davutoğlu, Erzurum'da vatandaşlara hitapta bulundu. Konuşmasında muhalefete yüklenen Davutoğlu, 2002 öncesi dönem ile bugünü kıyasladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erzurum'dan oy alamayacağını ifade eden Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu Erzurum'a geldiğinde 'bize tabi oy vermezler, buralara gelmedik' demiş. 'Erzurumlu bize oy vermez' demiş, evet nihayet anlamış, Erzurumlu sana oy vermez." diye konuştu. "Milliyetçi olanlara da Erzurum'a geldiğinde milli tankı sorun bakalım" diyen Davutoğlu, "Hani milliyetçilik yapanlar da geliyor buraya değil mi? Sizin iktidarınızda tankları başka ülkelere tamir ettiriyordunuz, kendi tankını yapamayan bir ülke muktedir olabilir mi?" ifadelerine yer verdi. 
Türkiye'de her şeyin yerli olacağını öne süren Davutoğlu, "Milli gemiyi, milli denizaltıyı biz üreteceğiz. Artık kimse Çanakkale Boğazı'na gelmeyi düşünmeyi değil, hayal bile edemeyecekler." açıklamasında bulundu. "Ağrı'da çeteler dağdan inip vatandaşımıza baskı yapmak istedi" diyen Davutoğlu, şöyle devam etti: "Ama Türk(üyle, Kürd'üyle Erzurumlu baskılara boyun eğer mi? Bu baskılar karşısında Aziziye Tabyası gibi demokrasiyi savunur mu? Eğer demokrasiye sadıklarsa önce baskıyla, şiddetle, terörle demokrasinin yan yana olmayacağını bilecekler. Bilmezlerse biz öğretiriz."

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2015, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474