banner564

“Huzurumuzu bozamazlar”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti, 3 - 5 sokak serserisine boyun eğecek bir devlet değildir" dedi

“Huzurumuzu bozamazlar”
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 3 - 5 sokak serserisine boyun eğecek bir devlet değildir" dedi.
Bayburt Vilayet Meydanı'nda toplu açılış töreninde yaptığı konuşmasında, Bayburt'u bölgenin parlayan yıldızı yapacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bayburtlu işadamlarımıza sesleniyorum. Kazandıklarınızın belli bir kısmını sadaka-i cariyeniz olarak gelin Bayburt'a yatırın. Bayburt'un ihtiyaçlarında eserleriniz olsun. Öldükten sonra o eserlerle hayırla yad edilin. Bayburtlu işadamı kardeşlerimden özellikle bu ricada bulunuyorum. Bayburt, inşallah hak ettiği yere yükselecek" değerlendirmesinde bulundu.
Irak ve Suriye'de son derece hassas gelişmeler yaşanırken içeride huzuru bozacak tahriklere kesinlikle müsaade etmeyeceklerini belirten Erdoğan, gereken cevabın verildiğini söyledi. Demokrasiden taviz vermeden, geri adım atmadan terörle mücadele edilirken hukukun dışına çıkılmasına asla göz yumulmayacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları belirtti:
"İnsan haklarına aykırı muamele yapılmasına da müsamaha göstermeyiz. Ancak bunları yaparken huzurun bozulmasına, güvenliğin zafiyete uğratılmasına, yakmaya, yıkmaya, vandallığa da geçit vermeyiz. Güvenlik ve özgürlük dengesini en hassas şekilde muhafaza ederken şımarıklığa boyun eğmeyiz. İşte onun için Bayburt müsterih olsun, 77 milyon her bir kardeşim rahat olsun. Devletimiz, güvenlik ve istihbarat birimlerimiz son derece fedakar bir biçimde, suçluyla masumu birbirinden ayırırken bu serserilere hesap soruyor ve sormaya da devam edecek."

“Nereye saldırıyorlar dikkat edin”
"Bu alçakların, bu teröristlerin, bu hainlerin nerelere saldırdıklarına özellikle dikkatlerinizi çekiyorum. Kürt kardeşlerimize saldırıyorlar, inançlı kesime yani başörtülü, sakallı Kürt kardeşlerimize saldırıyorlar. Doğu ve Güneydoğu'da alın teriyle ekmeğini kazanmaya çalışan esnafa saldırıyorlar" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Başka nerelere saldırıyorlar? Dikkat edin okullara saldırıyorlar, bitmedi müzelere, kütüphanelere, kitaplara saldırıyorlar. Diyarbakır'da bir müzeye bu yağmacılar giriyor, 20 kitabı çalıyor, çok sayıda kitabı da yakıyorlar. Siirt Halk Kütüphanesine saldırıp kitapları yakıyorlar. Bunu daha önce kim yaptı? Bunu daha önce barbarlar yaptı. Bağdat'ın kütüphanelerini yaktılar, İsfahan'ın, İskenderiye'nin, Endülüs'ün, Konya'nın, Saraybosna'nın kitaplarını yaktılar. Bunu yapanlar aradan bin yıl da geçse barbar diye anılıyorlar. İşte şu anda okul yakarak, müze, kütüphane, kitap yakarak bunlar da nasıl bir barbar olduklarını tüm dünyaya gösteriyorlar. Bunu çok bilinçli yapıyorlar. Kürtler okumasın, cahil kalsın diye yapıyorlar. Kürt çocukları okula gitmesin, kitapla tanışmasın, kitap okumasın, cahil kalsın diye bunu yapıyorlar. Çünkü Kürt çocukları okursa bunların tuzağına düşmeyecek, bunların istismarına gelemeyecek. Yazıklar olsun diyorum, bu barbar terör örgütüne yazıklar olsun diyorum, bu barbar terör örgütünün gölgesinde siyaset yapanlara da yazıklar olsun diyorum."
 

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2014, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474