banner564

İşsizliği bitireceğiz

Davutoğlu,” Bir tek emekçi kardeşim 'evime nasıl ekmek götürürüm' diye düşünüyorsa bizim yiyeceğimiz ekmek bize haram olur “dedi ve ekledi:

İşsizliği bitireceğiz
banner598
Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Zonguldak mitinginde halka hitap etti. Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada,  Kemal Derviş'in çağrıldığı üçlü koalisyon döneminde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Derviş imzalı "Bu ay maaşları ödeyemeyebiliriz, kendi başınızın çaresine bakın" diye yazılar gittiğini anlattı.
Zonguldak'ta işsizlik diye bir sorun söz konusu olmayacağını ifade eden Davutoğlu, madencileri en çağdaş şartlarda çalıştıracaklarını, en iyi iş imkânlarını sağlayacaklarını kaydetti. Davutoğlu şöyle dedi: 
"Bundan kimsenin tereddüdü olmamalıdır. Hiç merak etmeyin madenlerimizi çağdaş standartlara getiriyoruz. Daha fazla iş imkânı içinde bütün imkânlarımızı seferber ettik, edeceğiz. AK Parti iktidarı döneminde binlerce Zonguldaklı emekçi olarak işe alındı, bundan sonra da alınacak inşallah. Zonguldak'ta işsizlik diye bir sorun söz konusu olmayacak."

“Eski günlere geri dönmek ister misiniz?”
Vatandaşlara "Siz emekçiler maaşınızı alıp alamayacağınızı bilmediğiniz o günlere dönmek ister misiniz? Eski Türkiye'ye dönmek ister misiniz? Bir IMF memurunun gelip ekonomisini idare ettiği, zillet içine düşürülmüş bir ülkenin vatandaşı olmak ister misiniz" diye soran Davutoğlu, Türkiye'nin bugün IMF'ye borç verecek noktaya geldiğini söyledi.
Davutoğlu, "IMF'ye borcu kim ödedi? Türkiye'nin izzetini, onurunu kim korudu? Türkiye'nin kendi ayakları üstünde yükselen bir dev olmasını kim sağladı? Bir piyade tüfeği bile yapamayan Türkiye'den bugün kendi helikopterini yapan Türkiye'yi kim kurdu? Onlar konuşur, AK Parti yapar" ifadesini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2015, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473