banner564

“İtibar ve gücümüz arttı”

Adalet Bakanı Bozdağ, ‘IMF'nin kapısında dilencilik yapan bir zihniyet mi milliyetçidir yoksa borç veren mi’ diye sordu

“İtibar ve gücümüz arttı”
banner598

 

Adalet Bakan Bekir  Bozdağ, bir otelde düzenlenen AK Parti Konyaaltı İlçe Teşkilatı 3. olağan kongresinde yaptığı konuşmada,  Türkiye'nin son 12 yılda değişip geliştiğini, herkesin refahının 2002 ile kıyaslanamayacak derecede arttığını vurgulayarak, her alanda büyük değişimler, dönüşümler yaşandığını söyledi. Bozdağ, Türkiye'nin içeride ekonomik anlamda büyüdüğü gibi dışarıda da itibarı, gücünün arttığını dile getirerek, şunları kaydetti:
"2007 yılında IMF ile Türkiye yeniden görüşme yapıyordu. Dünya'da büyük bir finans krizi yaşanıyordu. 2008'de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı bir kapatma davası açtı. Türkiye'de kriz olsun, ekonomi tepe taklak olsun, milletin aklı başına gelsin, bu AK Parti'ye oy vermekten vazgeçsin. Boşuna bekliyorsun. Bir ülkenin iktidar partisi ve 72 milletvekiline, genel başkanına siz kapatma davası açıp, yasak isterseniz, bu son sürat giden bir Mercedes'in frenine aniden basmaya benzer. Türkiye büyük krize girsin diye. Krize girdi mi, girmedi. Niye girmedi? Çünkü, arabanın kaptanı ne Bahçeli, ne de Kılıçdaroğlu. Ustaların ustası Tayyip Erdoğan, onun için girmedi. Arkasından IMF'ye yol verip gönderdik. Şimdi IMF'ye 'İsterseniz size borç 5 milyar dolar para verebiliriz, bunun görüşmelerini yapalım' diyoruz. IMF'nin kapısında dilencilik yapan bir zihniyet mi milliyetçidir yoksa IMF'ye yol verip, 'İstersen sana borç verebilirim' diyen zihniyet mi milliyetçidir? Bugün Türkiye'nin sadece ekonomisinin büyümesi tek başına olmuş olan bir iş değil. Bu bir bütünün içerisinde gerçekleşen bir hadisedir. Ama maalesef birileri bunu görmek istemiyor."
Önceleri, bankalardan kredi almak isteyen vatandaşların, iktidar partisinin il başkanına yalvar yakar bankaya telefon açtırıp kredi alabildiğini hatırlatan Bozdağ, bugün vatandaşların kredi almak için kimseyi referans göstermek zorunda olmadığını dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2014, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473