banner564

İyi niyet jesti

Türkiye, bin 289 yolcusu ile Limasol’dan hareket eden geminin doğrudan Alanya limanına girişine izin verdi

İyi niyet jesti
banner598
Türkiye, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik izlediği iyi niyet politikasına bir yenisini daha ekledi. Güney Kıbrıs Rum Kesiminin Limasol Limanı’ndan bin 289 yolcusu ile hareket eden Thomson Spirit adlı kruvaziyer, hiçbir engele takılmadan üçüncü sefer Alanya limanına girerek demirledi. Malta bayraklı gemide bulunan, bin 231'i İngiliz vatandaşı, 16 ülkeden toplam bin 289 yolcu Alanya’yı gezdikten sonra Marmaris’e hareket etti.
Bilindiği üzere Türkiye, 1974 yılından sonra Rum bandıralı gemi ile uçaklara deniz ve hava sahasını kapatmıştı. Aynı şekilde Güney Kıbrıs’tan kalkan gemi ve uçaklar doğrudan Türkiye’ye gidemiyordu.

Doğrudan sefer 1 Nisan’da başladı 
Limasol Limanı ile Yunan adaları, Suriye’nin Laskiye limanı, Beyrut ve Mısır arasında seferler yapan Thomson Spirit ile Louise Cruise şirketleri geçtiğimiz yıldan itibaren Marmaris’e yönelik de seferler başlatmıştı. Ancak bu seferler Limasol-Rodos ve daha sonra Marmaris olarak gerçekleşiyordu.
Yürütülen girişimler sonucunda Thomson Spirit gemisi 1 Nisan’dan itibaren Limasol’dan hareketle doğrudan Türkiye limanlarına seferleri başlatmış oldu. 

Marmaris’ten Santorini’ye gidecek
1 Nisan’da Limasol’dan Kuşadası’na giden Thomson Spirit, 8 Nisan’da ise Limasol’dan hareket ederek dün Alanya limanına vardı. Gün boyunca Alanya limanında demirleyen gemi Marmaris’e  hareket etti. Daha sonra Yunanistan’ın Santorini adasına hareket edecek olan gemi 13 Nisan’da İsrail’in, Ashdod limanına varacak, 15 Nisan’da ise Limasol’a geri dönecek. 

Kişi başı 343 sterlin…
Yaz tarifesini açıklayan Thomson Spirit sezon boyunca Çarşamba günleri bir hafta Limasol-Kuşadası- bir hafta da Limasol-Alanya üzerinden seferlerini gerçekleştirecek. 
8 Nisan’da Limasol’dan hareket ederek Alanya’ya giden ve 15 Nisan’da Limasol’a geri dönecek olan gemide kişi başı fiyatlar 343 sterlinden başlıyor. 



Limasol’dan Alanya’ya doğrudan geldi
Anadolu Ajansı’nın (AA) haberine göre, Antalya’nın Alanya ilçesine sezonun üçüncü seferini yapan Thomson Spirit adlı kruvaziyer ile bin 289 yolcu geldi.
Güney Kıbrıs Rum kesiminin Limasol Limanı'ndan Alanya Limanı'na gelen Malta bayraklı gemide, bin 231'i İngiliz vatandaşı, 16 ülkeden toplam bin 289 yolcu bulunuyor.
Gemiden inen yolculardan bazıları Alanya'nın tarihi ve doğal güzelliklerin bulunduğu yerlere giderken, bazıları da şehir turu yaptı. Antalya Limanı’na demirleyen 501 mürettebatı bulunan gemi akşam saatlerinde Marmaris'e hareket etti.

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2015, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474