banner564

Karanfillerle uğurlandı

Ünlü edebiyatçı Yaşar Kemal, binlerce kişinin katıldığı cenaze namazının ardından toprağa verildi

Karanfillerle uğurlandı
banner598
Ünlü edebiyatçı Yaşar Kemal, binlerce kişinin katıldığı cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Ünlü yazarın cenazesine siyaset, spor, sanat ve iş dünyasından çok sayıda seveni katıldı. Cenaze, ‘Yaşar Kemal onurumuzdur’ sloganları eşliğinde karanfillerle uğurlandı
Yaşar Kemal’in cenaze namazı, öğle namazına müteakip Teşvikiye Camii’nde kılındı. Edebiyat çınarının cenazesine gelenleri cami avlusu almadı. Avluda kurulan taziye çadırında, törene gelenler Yaşar Kemal'ın eşi Ayşe Semiha Baban ve manevi oğlu Ahmet Güneştekin'e taziyelerini sundu. Törene; aralarında eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da bulunduğu çok sayıda tanınmış isim katıldı. Askeri erkandan bir heyet de cenaze törenine gelerek aileye taziyelerini iletti. İki farklı noktaya bariyer konularak izdiham önlenmeye çalışıldı. Protokol için musalla taşının önüne ayrı bir yer açıldı. Cenazeye çok sayıda isim de çelenk gönderdi. 
Önce öğle namazı kılındı, ardından cenazeye katılanlar hep birlikte saf tuttu. Cenaze namazını İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı. Yaran cenaze namazını kıldırdıktan sonra helallik istedi. Omuzlara alınan Yaşar Kemal’in cenazesi, dualar eşliğinde cenaze aracına götürüldü. Bu sırada çok sayıda seveni tabuta karanfil attı.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2015, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473