banner564

‘Komşumuz kalmadı’

Kılıçdaroğlu, yabancı ajanların Türkiye’de cirit attıklarını söyledi

 ‘Komşumuz kalmadı’
banner598
CHP Genel Başkanı KemalKılıçdaroğlu, artan terör olaylarına ilişkin, "Bizim hiçbir komşumuz kalmadı. Doğu-Güneydoğu'nun bir başka özelliği, bütün yabancı unsurların ajanları Doğu-Güneydoğu'dadır. Türkiye bu halde. Herkes cirit atıyor orada, Hatay'ından tutun, Hakkari'sine kadar. Kimin ne yaptığı belli değil, yani çivisi çıkmış bir yapı var. Bu hükümetin, bu sorunu çözmesi falan mümkün değil, ölen bizim insanlarımız olacak" dedi.
   Kılıçdaroğlu, Habertürk televizyonunda katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 
"Güneydoğu'daki terör operasyonlarının" sorulduğuKılıçdaroğlu, bölgenin ciddi sorunlarının olduğunu ve bunların çözülmesi gerektiğini söyledi.
    Bölgenin sorunlarının çözümü için iktidarın geçmişte bazı adımlar attığını ancak bunların yanlış olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, sorunun çözümü için parlamentoda bir uzlaşma komisyonu kurulması teklifinde bulunduklarını, fakat bunun da geçmediğini hatırlattı.
   Sonuçta herkesin üzüldüğü, kaygı duyulan bir noktaya gelindiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Olayları sorgularken iki ayrı cepheden bakmamız lazım. Ben terörle mücadelede güvenlik güçlerinin gösterdikleri çabalara birşey demiyorum, o ayrı birşey ama orada terörle arasına mesafe koyan fakat terörden büyük mağduriyet yaşayan halk var. Bunlara birilerinin sahip çıkması lazım" dedi.
Karda, kışta insanların göç ettiğine dikkati çekenKılıçdaroğlu, bu insanlara devletin kucak açmadığını ileri sürdü.
   Bölgede ciddi bir duygusal kopuş yaşanırsa, bunun Türkiye'ye faturasının daha ağır olacağına işaret edenKılıçdaroğlu, bu sonunun toplumsal uzlaşmayla çözülebileceğine inandıklarını söyledi.
Kılıçdaroğlu, bütün siyasi partilere, bu sorunu çözmek için ortak çaba harcama çağrısında buldu.

Ölümler karşılıklı kini, öfkeyi besler

  "'Hendek kazan arkadaşlar' ifadeniz çok eleştirildi. Bunun arkasında yatan nedir?" sorusu üzerine,Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'da emniyeti ziyaretinde, özellikle Sur içinde PKK'lı teröristlerin halkı esir aldıklarının, evlere yerleştiklerinin, halka zorla hendek açtırıldığının ifade edildiğini aktardı.
Burada, zorla hendek kazdırılan insanların bir şekliyle, PKK ile aralarına mesafe koyup, bu hendekleri kapatmaları gerektiğini söylediğini belirtenKılıçdaroğlu, "PKK'lılar zaten bu çağrıya uymazlar. Çağrı orada yerleşik olan ve PKK'nın zorla hendek kazdırdığı kişilerdi, vatandaşlardı. O vatandaşlar eğer bu hendekleri kapatırlarsa, bu mücadeleyi verebilirlerse çok daha rahat bir ortamın olabileceğini ifade etmek için bunu dile getirmiştim" dedi.
   "Bölgede uygulanan askersel yöntemle ilgili ne düşünüyorsunuz?" sorusuna, Kılıçdaroğlu, "Ölümler, karşılıklı kini, öfkeyi besler. Akıllı, mantıkla soruna yaklaşıp çözmek lazım. Fakat süreç öyle bir noktaya gelmiş ki bunun dışında başka bir çözümün olamayacağını hükümet kabul etmiş vaziyette" yanıtını verdi.

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2015, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474