banner564

Kumluca’da şenlik

15. Tarım ve Seracılık Festivali renkli görüntülerle başladı

Kumluca’da şenlik
banner598

   Kumluca ilçesindeki Tarım ve Seracılık Festivali'nin açılış töreni Yörük göçüyle yapılırken, festivalde bu yıl domates güreşleri yapılmadı.

    Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına, Kaymakam Canan Hançer Baştürk ve Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya tarafından çelenk konulmasıyla  başlayan festivalde, protokol üyeleri daha sonra Yörük göçü korteji önünde Karatepe stadyumuna kadar yürüdü.

    Yaklaşık 40 farklı grubun katıldığı, 3 bin kişiden oluşan kortejde bulunan vatandaşlar yöresel kıyafetleri, koyun, keçi, at, deve ve eşeklerle Yörük göçünü canlandırdılar. Karatepe stadyumunda kurulan Yörük çadırı önünde ise Yörük düğünü ve yapılan duanın ardından gelin indirme töreni düzenlendi.

   Törende konuşan Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, Anadolu kültürünün en köklü ve en kıymetli mirasını barındıran Yörük kültürünün ilçelerinde ve bölgelerinde hala canlılığını koruduğunu söyledi.

    Türk kültürünün derinliğini anlamak ve görmek için Yörük kültürüne bakmanın yeterli olacağını ifade eden Baştürk, "Orta Asya'dan beri Yörük aşiretleri yaşamlarını sürdürebilmek için hem tarım hem de hayvancılık yapmışlardır. Büyük bir gururla söylemek istiyorum ki ilçemiz geleneksel değerlerine, geçmişine sahip çıkarak Yörük kültürün her bir anını burada yaşatmıştır. Birlik ve beraberliklerinin en güzel örneği olan bu festivalin nice yıllar devam etmesini diler, emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de, Yörük göçü geleneğinin bin yıllık bir gelenek olduğunu ve bu geleneği Yörükler diyarı Antalya'daKumluca halkının yaşatıyor olmasından dolayı ayrıca bir mutluluk ve gurur duyduğunu belirtti.

 

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2014, 01:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474