banner564

Memurlara namaz izni

Başbakan Davutoğlu, Cuma günlerinin mesai saatinin ibadet özgürlüğünü etkilemeyecek şekilde düzenlenmesi için taslak hazırladıklarını açıkladı

Memurlara namaz izni
banner598
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti grup toplantısında konuştu. Davutoğlu, "Diyarbakır'da, Cizre'de, Nusaybin'de kazılan hendeklerden özyönetim ucubesi çıkmayacağı gibi demokrasi hiç çıkmaz. Türkiye'de özyönetim sözyönetim yok. Türkiye'de demokrasi var, milli irade var. Onun da odağı TBMM'dir. Dünyanın hiçbir ülkesinde siyasetçilerin açıkça ve alçakça bir terör destekçisi haline gelmesi kabul edilemez. Bunun bir bedeli vardır" dedi.
Yeni yılın ilk grup toplantısında hitap eden Başbakan Davutoğlu, 64'üncü hükümetin hayata geçirdiği yeni düzenlemeleri anlattı. Cuma günlerinin mesai saatinin ibadet özgürlüğünü etkilemeyecek şekilde düzenlenmesi için taslak hazırladıklarını açıklayan Davutoğlu, "Cuma günleri öğle tatilinin ibadet hürriyetini engellemeyecek şekilde kullanılabilmesi için Başbakanlık Genelgesi Taslağı hazırladık. Bundan sonra herkes huzur içinde cuma namazına gidecek. İsteyen gidecek isteyen gitmeyecek. Ama gitmek isteyenin huzur içinde gitmesini sağlayacak şekilde gerekli esneklik gösterilecek. Cuma günleri bir bayram günü kutlaması şeklinde bütün Türkiye'de kardeşliğimize daha fazla katkı sağlayacak bir ortam gerçekleşmiş olacak. Ama mesaiden de hiçbir kayıp yaşanmayacak" diye konuştu.


"Katkıya hazır her partiyle iş birliği yapacağız"
Türkiye'nin enerjisinin kısır çatışmalarla zayi edilmesine müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Davutoğlu, "Yapıcı katkı vermeye hazır her partiyle her kesimle iş birliği yapacağız ve Türkiye'nin meselelerini çözmeye yoğunlaşacağız. Türkiye'nin bir Anayasa sorunu var. Artık tüm toplumsal kesimler, tüm siyasi partiler bu Anayasa'nın Türkiye'ye dar geldiğini Türkiye'nin daha kuşatıcı ve özgürlükçü bir Anayasa'ya ihtiyacı olduğunu ifade ediyor. Biz 12 Eylül darbesini yaşamış nesiller olarak her şeyden önce 12 Eylül Anayasası'nın yapılış biçimine o Anayasa'ya giden sürece o süreç içinde yapılan zulümlere karşı hep sesimizi yükselttik bundan sonra da yükseltmeye devam edeceğiz. Yeni dönem yeni Anayasa'nın artık daha fazla geciktirilemeyeceği bir dönem" ifadelerini kullandı.


"Kılıçdaroğlu ve Bahçeli görüşmesi olumlu"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmelerinde uzlaştıkları başlıkları sıralayan Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti: "Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Bahçeli ile yaptığımız olumlu geçen görüşmelerde ilk adım olarak 3 noktada uzlaşıya vardık. Bunların ilk Anayasa yapımı sürecinde nasıl bir yöntem izleneceği konusudur. Bir Uzlaşma Komisyonu kurulması ve Anayasa yazım sürecinin bu komisyon tarafından işletilmesi konusunda mutabık kaldık. Bu görüşmelerimizden Anayasa'nın muhtevası itibariyle çıkan en olumlu sonuçlardan biri de 3 liderin 12 Eylül Anayasası'ndan memnun olmadığımızı ifade etmemizdir. Yeni bir Anayasa'ya duyulan ihtiyaç da liderler arasında kabul görmüştür"

"Başkanlık sistemini neden konuşmayalım?"
Başkanlık sistemi vurgusu yapan Davutoğlu, "Maalesef bugün geldiğimiz çarpık anlayış parlamenter sisteme her yönden yapılan müdahalelerle artık bu sistemin işlemesi çok zor hatta imkansız hale gelmiştir. Biz parlamenter sistemden de sapmış olan bugünkü sistemin ürettiği sorunları göz önünde bulundurarak Türkiye için en doğru siyasal sistemin başkanlık sistemi olduğunu düşünüyoruz. Bunu da her zeminde tartışmaya hazırız. Muhalefet partileriyse başkanlık sistemini tartışmadan en baştan reddetme yolunu tercih ediyorlar. Başkanlık sistemini veya parlamenter sistemi neden her yönüyle masaya yatırıp konuşmayalım? Neden herkes eteğindeki taşı dökerek bütün konuları müzakere etmesin?" açıklamasında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2016, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473