banner564

Muhalefete gönderme

Davutoğlu, “1 Kasım yenilgisinden sonra yavaş yavaş seslerini yükseltmeye başladılar” dedi

Muhalefete gönderme
banner598
Başbakan Ahmet Davutoğlu Ak Parti 105. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. 1 Kasım seçim sonuçları üzerinden muhalefeti eleştiren Davutoğlu, "1 Kasım'da CHP 34 ilde milletvekili çıkaramadı. Türk demokrasisi oturup ciddi bir muhasebede bulunmaları lazım. 1 Kasım yenilgisinden sonra yavaş seslerini yükseltmeye başladılar. Sizin göreviniz bize laf yetiştirmek değil. Oturup kendi iç muhasebenizi yapmak. CHP oyları ana muhalefet partisi oyları 9 ilde yüzde 2'nin altında yani marjinal parti. Bu ilerde marjinalleşmiş bir ana muhalefet partisinden söz ediyoruz. MHP'deki durum CHP'den de kötü görünüyor. Hiçbir ilde birinci parti olamadı. Sayın Kılıçdaroğlu'na, Bahçeli'ye, Demirtaş'a tavsiyem genel merkezlerinin bütün odalarını, koridorlarını oy aldıkları ve alamadıkları yerlerin haritaları ile döşesinler. Her sabah geçerken bir ders alsınlar. Yanlarına da Ak Parti'nin aldığı yerlerini koysunlar ikisini karşılaştırsınlar" dedi.
Davutoğlu, "1 Kasım'da CHP 34 ilde milletvekili çıkaramadı. Türk demokrasisi oturup ciddi bir muhasebede bulunmaları lazım. 1 Kasım yenilgisinden sonra yavaş yavaş seslerini yükseltmeye başladılar. Sizin göreviniz bize laf yetiştirmek değil. Oturup kendi iç muhasebenizi yapmak" dedi.
Davutoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu'na, Bahçeli'ye, Demirtaş'a tavsiyem genel merkezlerinin bütün odalarını, koridorlarını oy aldıkları ve alamadıkları yerlerin haritaları ile döşesinler. Her sabah geçerken bir ders alsınlar. Yanlarına da Ak Parti'nin aldığı yerlerini koysunlar ikisini karşılaştırsınlar. Bölgeselliklerini kaybedip şehirlerle anılmaya başladılar. Yakında o şehirlerle de anılmaktan kopacaklar. Diğer partiler marjinalleşiyor, Türkiyeleşme iddialarını kaybediyorlar. Parti olma vasfını gün be gün kaybedip birer, siyasi cemaat, topluluk halime dönüşmeye doğru gidiyorlar. O yüzden de mahallelerine sığınıyorlar. Cemaatlerin homojen yapısına dönüşüyorlar. Bu durum kendileri için de Türkiye için de büyük bir problemdir. Kucaklayıcı bir siyaset geliştiremiyorlar. Kutuplaştırıcı bir dile savruluyorlar" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2015, 08:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473