banner564

“Muhatabımız olamaz”

TSK’dan PKK/ PYD işbirliği iddialarına sert cevap

“Muhatabımız olamaz”
banner598
Türk Silahlı Kuvvetleri, Süleyman Şah operasyonunda PKK/PYD ile işbirliği yapıldığı iddialarını sert bir dille yalanladı. Genelkurmay Başkanlığı, hiçbir zaman muhatap olmayan ve olmayacağı belirtilen Abdullah Öcalan'ın Nevruz mesajında Süleyman Şah Saygı Karakolu'nun Suriye topraklarında yer değiştirmesi ile ilgili yaptığı 'Eşme Ruhu' sözleri ardından yayınlanan haberlere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) PYD/PKK ile işbirliği yaptığı iddialarının gerçek dışı olduğu ifade edildi. 

“Tamamen gerçek dışıdır”
Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasında, "Bazı basın yayın organlarında; hiçbir zaman muhatabımız olmayan ve olmayacak olan terörist başının 'Eşme Ruhu' açıklamasına atfen, Süleyman Şah Saygı Karakolu'nun Suriye toprakları içinde yer değiştirmesi ile ilgili olarak "TSK ile PYD/PKK'nın işbirliği yaptığı" yolundaki yayın ve haberler tamamen gerçek dışı olduğu belirtildi.


HDP’den TSK’ya jet yanıt geldi 
Genelkurmay Başkanlığı'nın 'Eşme ruhu' ile ilgili yaptığı yazılı açıklamaya HDP'den jet yanıt geldi. HDP "Askerin siyasete dâhil olması" konusunda meclis araştırması istedi. HDP, Grup Başkanvekili İdris Balüken imzasıyla TBMM'ye, "askerin siyasete dahil olmasının önüne geçilmesi" için "Meclis araştırması açılması" önergesi verdi. HDP'nin açıklamasında, gerekçeler arasında, Genelkurmay'ın sadece saatler önce yaptığı "Eşme ruhu" açıklamasına atıf bulunması da dikkat çekti. HDP'nin Meclis Araştırma önergesinde şöyle denildi:

“Asker görev alanının sınırlarını aştı
"Türkiye’de ordunun siyasi ve sosyal yaşama müdahale etme durumu her dönem olduğu gibi yakıcılığını sürdürmektedir. AKP iktidarının orduyu gerilettik söylemine karşı ordu ile geçici bir sessizlik ittifakı yaptığı açığa çıkmaya başlamıştır. Nitekim Süleyman Şah Türbesi’nin Rojava’nın Eşme Köyü’ne taşınması öncesi ve sonrasında gelişen diyalog ve pratikler Türkiye’de yeni siyaset yollarının açığa çıkmasına ruh kazandırmıştır. Ve fakat TSK kendi alanı olmamasına rağmen, görev alanının sınırlarını aşarak söz konusu ruha karşı doksan yıllık siyasete müdahale geleneğinin yeni bir refleksini göstermiştir." 

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2015, 08:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474